Logotips d'organismes oficials

Rècord de participació en el concurs fotogràfic comarcal en 216 obres presentades

La passada edició ja va batre rècord de participacions amb 167 propostes

Tradicionalment les fotografies presentades s'exposaven a la fira de Ràfels. | Foto: NDM

Èxit en l’última edició del concurs fotogràfic de la Comarca del Matarranya amb un total de 216 obres presentades. La passada edició ja va batre rècord de participacions amb 167 propostes. “Estem molt sorpresos, com estem vivint este any tan estrany no pensàvem que hi hagués tanta participació”, va assegurar David Arrufat, tècnic de cultura de la Comarca del Matarranya.

Els mesos del confinament possiblement han ajudat al fet que augmento la participació: “potser la gent ha tingut més temps per a ordenar fotos que ja tenien”, explicava Arrufat, “hem pogut fer coses que sempre deixàvem per a més tard”. A més, tot i no poder comprovar-ho fins que dicti la decisió el jurat, es creu que ha augmentat la participació de gent de fora del Matarranya.

La participació és similar a totes les categories del concurs. Les que compten amb major èxit són la d’arquitectura popular i paisatges. La categoria d’oficis tradicionals disminueix, previsiblement a la falta de celebració de fires, on es recreen aquestes tradicions. El concurs de fauna també es manté. I els premis especials, aquesta edició centrats en ermites i l’aigua en rius i barrancs, també han augmentat en participació.

REDACCIÓ
Mitjans