Logotips d'organismes oficials

Torredarques va acollir la segona proposta de les Jornades Culturals del Matarranya

El concert d'"Entre tres" va combinar a tres artistes del territori en tres formacions diferents

Video Thumbnail
Jornades Culturals Concert Torredarques
La tarda del dissabte 24 d'octubre la plaça de l'Església de Torredarques va ser l'escenari de les 17 Jornades Culturals de la Comarca del Matarranya. Els assistents a l'esdeveniment d'"Entre tres" van poder gaudir de tres concerts musicalment diferents. Tres formacions musicals integrades per tres

La tarda del dissabte 24 d’octubre la plaça de l’Església de Torredarques va ser l’escenari de les 17 Jornades Culturals de la Comarca del Matarranya. Els assistents a l’esdeveniment d'”Entre tres” van poder gaudir de tres concerts musicalment diferents. Tres formacions musicals integrades per tres músics del Matarranya que es van anar intercanviant en els diferents grups musicals. Tal com explicava David Arrufat, tècnic de cultura de la Comarca del Matarranya, “és una manera de donar un reforç a la gent o cultura del Matarranya en un any tan complicat”.

D’una banda, Lovazz va arrencar la jornada amb sons de jazz i bossa. Seguidament, Fernando & Eva van continuar el certamen amb temes propis i versions de música espanyola. En últim lloc, Ya Babé en format de trio acústic va clausurar el concert d’una hora de durada amb temes propis i d’inspiració de poemes de l’autor del Matarranya Desideri Lombarte. Els propis integrants del grup van mostrar el seu entusiasme i van assegurar sentir-se “privilegiats” per poder estar tocant en la plaça de Torredarques. Segons les pròpies paraules de Lorenzo Latorre: “Avui tenim aquest concert i tal com estan les coses pot ser que sigui l’últim de l’any”.

Per a garantir la seguretat des de l’organització es va precintar l’aforament del concert i es van establir dos espais diferenciats per a l’entrada i sortida del concert amb la finalitat de limitar la trobada dels assistents. A més, els asientos van ser col·locats de dos en dos i a una distància de 1’5 metres. Prèviament, en l’accés al concert es prenia la temperatura dels assistents i es recollien les seves dades de contacte amb la finalitat de si hi hagués un contagi, es pogués realitzar un rastreig de la forma més ràpida possible. El públic també havia de desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i portar posada la màscara en tot moment. En finalitzar l’acte l’espai es va desallotjar de manera escalonada per files.

Les Jornades Culturals del Matarranya van arrencar en Mont-roig el segon cap de setmana octubre amb una actuació i la presentació del conte editat per la Comarca ‘El llop i la rabossa’ i ‘Sant Pere s´ha sorollat’. Habitualment les jornades inicien a la fi de novembre i principis de desembre, però a causa de l’actualitat que estem vivint enguany s’ha decidit avançar-les, “de cara a l’hivern és més difícil fer activitats en l’exterior”, va explicar David Arrufat.

JOSÉ BLANCH
Mitjans