Logotips d'organismes oficials

Filomena arribarà al Matarranya esta tarda

Divendres serà un dia de treva i per dissabte s'esperen les precipitacions més importants

El mapa d'avisos de l'Agencia Estatal de Meteorologia marca el Baix Aragó amb alerta taronja. Foto: AEMET

El Matarranya s’ha aixecat avui dijous amb el dia mig ennuvolat, però amb el pas de les hores el cel s’anirà tancant. Les previsions apunten que serà de cara a la tarda quan podria arribar a la comarca el temporal Filomena amb possibles precipitacions, que serien a tot el territori en forma de neu, ja que la cota se situa als 500 metres d’altitut. Per avui les precipitacions seran dèbils o puntualment moderades, no es preveu que se superen els 5 l/m².

Les temperatures es mantindran similars a les dels últims dies o amb lleuger descens, les mínimes rondaran els -3 graus i les màximes no superaran els 5 graus positius. I continuaran les gelades. Pel que fa al vent, serà fluix o molt fluix de component nord i oest.

Tot i això l’Agència Estatal de Meteorologia marca tota la zona del Baix Aragó en color taronja per risc important de nevades, amb possibles acumulacions en les pròximes 24 hores de gruixos de fins a 10 cm de neu a qualsevol cota.

Sembla que el divendres la borrasca donarà una treva i el dia s’aixecarà mig ennuvolat i no s’esperen precipitacions. De cara a la nit la situació es tornaria a complicar arrencant de nou les nevades.

Segons els diferents models meteorològics serà dissabte el dia més complicat. De nou hi ha alerta per risc de nevades amb possibles acumulacions de fins a 20 cm. Les temperatures es mantindran baixes o amb un lleuger ascens i els vents seran de component oest.

Les últimes fuetades de Filomena s’allargaran fins al diumenge, quan s’esperen que les últimes precipitacions, però només la primera meitat del dia.

Dispositiu de nevades

Des dels diferents municipis de la comarca es recomana a tota la població precaució davant el temporal de neu i el fred intens. Es recomana evitar els desplaçaments i en cas de ser imprescindibles consultar l’estat de les carreteres.

El pla de vialitat hivernal de la Comarca del Matarranya està en marxa i preparat des del passat 15 de novembre. El dispositiu compta amb 3 camions llevaneus amb seu en Mont-roig, un altre en Ràfels i un tercer en Pena-roja de Tastavins.

Els diferents ajuntaments del territori també s’han preparat per a l’arribada del temporal. Per exemple a Lledó s’ha preparat sal per a evitar el gel als carrers i a La Freixeneda s’ha avisat als veïns que no aparquen en llocs estrets per no dificultar el pas de la maquinària llevaneus.

REDACCIÓ
Mitjans