Logotips d'organismes oficials

Ja estan els finalistes del concurs “Qüento va, qüento vingue”

Enguany no es podrà fer el lliurament de premis presencial, però cada participant rebrà un detall

Dibuixos dels participants per a il·lustrar els seus contes. | Foto: NDM

El departament de Patrimoni Cultural de la Comarca del Matarranya ha donat a conèixer els guanyadors de la quinta edició del concurs “Qüento va qüento vingue” dirigit als alumnes de tercer a sisè de primària de les escoles de la comarca. El certamen consisteix a fer que els alumnes d’estos cursos pregunton als seus iaios, pares, familiars o veïns quins eren els contes que escoltaven de menuts i escriguin aquell que més els ha agradat amb la finalitat de recuperar aquestes històries populars, preservar-les i donar-les a conèixer.

Ana Casasús, tècnica de patrimoni de la comarca, explicava que s’han establert dues categories una per als alumnes de tercer i quart de primària i l’altra per als de cinquè i sisè. El termini per presentar els contes d’aquesta quinta edició es va tancar el 20 de novembre i el 21 de desembre es van escollir els guanyadors. En aquest sentit la tècnica de cultura ha explicat que en cada categoria hi ha tres premis dotats de 150 €, 100 € i 50 €, tot i que el guardó no el rep l’alumne sinó el centre on estudia. D’aquesta manera, Casasus remarcava que “és una manera de fomentar el treball per als altres”.

Així, el primer premi de la categoria de tercer i quart de primària ha estat per a “Lo càntir foradat” d’Atxex Garrido alumna del CRA Alifara; el segon per a “La jarreta de mel” d’Ander Antolí del CRA Tastavins i el tercer per a “La història de l’ermita” de Sara Riva del CRA Tastavins.

Mentre que en la segona categoria, els tres premis han estat per a “Lo guiso” de Julieta Cebrián del CRA Tastavins, “El floro” d’Esteban Vives del CRA Tastavins i “Lo cavallé de l’ermita” de Iñaki Antolín del CRA Tastavins.

Enguany no es podrà fer l’acte de lliurament dels premis com es feia habitualment coincidint amb les jornades culturals, però com a recompensa pels seus treballs i esforç els guanyadors rebran un detall així com, tots els alumnes que han escrit algun conte per la seva participació.

REDACCIÓ
Mitjans