Logotips d'organismes oficials

Atadi s’adapta a les restriccions COVID

Han hagut de cancel·lar totes les activitats fora del centre

Video Thumbnail
Atadi Covid 19
Atadi és una associació dedicada a atendre a persones en situació de dependència de la província de Terol. A Vall-de-roures, compten amb un centre on s'atenen a 6 usuaris i es dona suport a les seues famílies. La pandèmia provocada per la Covid-19 ha afectat el seu dia a dia, però s'han adaptat i co

Atadi és una associació dedicada a atendre a persones en situació de dependència de la província de Terol. A Vall-de-roures, compten amb un centre on s’atenen a 6 usuaris i es dona suport a les seues famílies. La pandèmia provocada per la Covid-19 ha afectat el seu dia a dia, però s’han adaptat i continuen treballant per seguir mantenint els seus projectes vitals al territori.

Quan el confinament domiciliari van haver de tancar, però des del centre van seguir en contacte per ajudar-los a adaptar-se a la nova situació. I ara amb el centre obert ja han assumit les noves rutines. “S’han adaptat perfectament. Saben desinfectar-se el seu espai de treball i quan van al bany, les mascaretes no se les toquen… Ens donen lliçons cada dia”, comentava orgullosa Ester Bernad, coordinadora del Centre Atadi Vall-de-roures

Les propostes dins el centre les seguixen fent, però totes les activitats exteriors les han hagut de suspendre. Una de les feines que feien era sortir a buscar diaris, triturar-los i posar-ho en sacs per a fer els llits dels gorrinets de les granges. “No podem sortir a buscar la nostra matèria primera que és el paper de periòdic, però sí que seguim triturant paper perquè en teníem bastant d’acumulat” explicava Bernad.

També feien repartiment de publicitat, una tasca que han hagut d’aturar de moment. A més, tampoc poden eixir a fer excursions, com feien habitualment, i han reduït l’horari només als matins i sense servei de menjador.

Atadi Vall-de-roures compta amb un centre ocupacional i centre de dia que dona servei a 6 usuaris procedents de la Comarca del Matarranya. Va obrir el 2012 amb la finalitat de donar resposta a les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual de la zona i que no comptaven amb cap servei d’este tipus aquí. Allí tenen un servei psicològic i d’assessorament, fisioteràpia i fan activitats esportives i d’oci.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans