Logotips d'organismes oficials

Comarca commemore el 8M en vídeos per destruir mites de la dona i l’esport

Natalia Prades, psicòloga del Matarranya de l'equip @fitempoderadas, ha estat l'encarregada de realitzar els vídeos

Video Thumbnail
Mitos de la mujer y el deporte
Des del Centre Comarcal de la Dona, commemoren com cada any el 8M, però en aquest 2021, se celebra d'una manera diferent. La lluita per la igualtat implica, entre moltes altres coses, derrocar mites, fomentar l'autoconeixement i autocura entre les dones. Això, segons detallen des del Centre, "ens pe

Des del Centre Comarcal de la Dona, commemoren com cada any el 8M, però en aquest 2021, se celebra d’una manera diferent. La lluita per la igualtat implica, entre moltes altres coses, derrocar mites, fomentar l’autoconeixement i autocura entre les dones. Això, segons detallen des del Centre, “ens permet augmentar la nostra capacitat de decidir sobre les nostres pròpies vides per a ser i sentir-nos més lliures”.

Per això, compartiran amb les dones del territori i el públic en general uns audiovisuals que dirigeixen la mirada cap a la dona i l’esport. Tractar, de manera concreta, els mites que poden frenar a la dona en el camp esportiu i dos aspectes fonamentals com són la menstruació i la menopausa com a creences limitadores. Natalia Prades, psicòloga del Matarranya de l’equip @fitempoderadas, que busquen destruir mites de la dona i l’esport, l’alimentació i tot allò que impedeix créixer i ser més lliures, mostrarà de manera senzilla una manera de mirar el món en femení, guiant cap a l’autoconeixement sobre realitats de dona, amb la finalitat d’eliminar limitacions a l’hora d’acostar-se a l’esport. Tal com explicava Prades, són “temes que creiem que poder s despertar i trencar barreres de la dona dintre del món de l’esport, mites establerts que les dones durant molt temps hem donat per fet sense-se qüestionar-nos si realment ho són”. En este sentit, Diana Albors, psicòloga del Centre de la Dona de la Comarca del Matarranya, declarava “em sembla fonamental derribar mites, és una data molt important que ens permet reflexionar sobre aquest tema, perquè el fet de ser dona no siga un hàndicap”.

Al llarg de cinc dies, des d’avui 8 de Març el Centre compartirá els videos de Natalia, tractant temes d’interés per a l’apoderament femení. El primer dels vídeos compartits ja està disponible i es diu  ‘Mites de la dona i l’Esport’. Demà dimarts publicaràn ‘Perqué les dones realitzem menys activitat física’ i seguiran dimecres en ‘Menopausia i esport’, dijous publicaran ‘Entedent el cicle menstrual’ i per acabar el divendres estarà disponible el vídeo sobre ‘Esport i autocuidats’.

També el Centre Públic d’Educació de Persones Adultes de Vall-de-roures i les aules adscrites han elaborat un vídeo, en commemoració del Dia Internacional de la Dona.

REDACCIÓ
Mitjans