Logotips d'organismes oficials
blank

Unanimitat al Matarranya per a demanar una moratòria als projectes eòlics

Totes les forces polítiques han votat a favor d'una moratòria de dos anys a la construcció de parcs eòlics al territori, demanant al mateix temps que no siguen declarats d'utilitat pública

Des de Comarca reclamen un pla estratègic de Recursos Energètics. | Foto: MJG

Unanimitat al territori. Totes les forces polítiques que estan representades al Consell Comarcal han votat a favor d’una moratòria de dos anys a les concessions per a la construcció de projectes d’energia eòlica al Matarranya. La petició, que va ser defensada per José Ramón Guarc (PSOE) en l’última sessió plenària, celebrada la nit del dimecres 19 de maig, va en la línia de les declaracions que s’han aprovat al llarg d’estes últimes setmanes per diferents ajuntaments del territori. Per un costat, demanen una moratòria de dos anys als parcs eòlics, i per un altre, reclamen que els projectes en qüestió “no siguen declarats d’utilitat pública”, ja que deixaria als ajuntaments sense potestat i caràcter de decisió. Este document va ser consensuat per les quatre forces polítiques que hi ha a la Comarca (PP, PSOE, PAR i CHA) cap a mitjans d’abril.

Este document va en la línia dels que s’han aprovat a diferents consistoris, i demane que “davant la proliferació de projectes d’energies renovables que s’han presentat sense tindre en consideració l’opinió del Consell Comarcal, dels ajuntaments i dels veïns i residents, i tenint en consideració que la seua implantació afecte les estratègies que s’han consensuat al territori durant els últims 20 anys”, és necessària una moratòria de dos anys. Des de la Comarca també han destacat que estos projectes eòlics i fotovoltaics s’estan presentant fraccionats, cosa que està incomplint “la normativa estatal i l’exercici de les competències de la tramitació i concessió de les autoritzacions per part del Ministeri de Transició Ecològica”. A banda de la moratòria de dos anys i que els projectes no siguen declarats d’utilitat pública, des de Comarca reclamen un pla estratègic de Recursos Energètics.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank