Logotips d'organismes oficials
blank

Comarca del Matarranya destinarà 1 milió d’euros per a millorar serveis i nous projectes

Des del Consell Comarcal s'invertirà en reposar la flota de camions de residus o les furgonetes

Se crearà un nou servei que fa possible monitoritzar els dipòsits municipals a través del mòbil. | Foto: NDM

El passat 19 de maig, en sessió plenària, Comarca del Matarranya va donar llum verda a la incorporació d’un romanent de més de 1 milió d’euros al seu pressupost que es destinarà a impulsar projectes de territori i a millorar els serveis dels seus municipis. Un total de 1.072.000 euros que s’incorporen a l’actual pressupost i que es destinaran, entre altres, a millorar la recollida de residus, al transport, a les telecomunicacions o a l’automatització i monitorització de les aigües de boca. La incorporació d’estos romanents al pressupost va ser aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques representades al Consell Comarcal i en un ple que, al mateix temps, va tractar altres punts com la desafecció del Matadero Comarcal, el suport als grups Leader o la proliferació dels projectes eòlics al Matarranya.

El ple es va viure amb absoluta normalitat, i tots els punts van ser aprovats per unanimitat. En este sentit, Carmen Agud, vicepresidenta i portaveu de l’PAR a la Comarca del Matarranya, va destacar que “és de valorar que tots anem en una mateixa direcció”. Paral·lelament, José Ramón Guarc, portaveu de PSOE, va reconèixer que “estos romanents són una oportunitat per al Matarranya, perquè al llarg dels últims anys el pressupost s’ha ressentit tot i que hem mantingut els serveis als municipis”. De fet, des de Comarca reconeixien que “això ens deixava sense marge de maniobra”, i gràcies a estos romanents es posaran en marxa serveis nous i es renovaran alguns equips, com ara la flota de camions del servei de residus o les furgonetes del servei d’esports.

Camions i telefonia
D’esta manera, les inversions també es centraran en l’adquisició d’una excavadora per a la quadrilla forestal, la reposició de material de protecció civil i diferents intervencions en telecomunicacions. Per un costat, es condicionaran les antenes de la comarca, i al mateix temps es milloraran les connexions via satèl·lit. De fet, i després de les experiències d’anteriors nevades, Comarca invertirà en telèfons satèl·lit perquè tots els ajuntaments del Matarranya, bé en situacions extremes o en intenses nevades, puguen estar en contacte amb els serveis d’emergència. Dins de l’apartat d’inversions, també es destinarà una partida econòmica per a consolidar la implantació del ‘Porta a porta’ al territori, en la finalitat de posar el contenidor de l’orgànica a altres municipis del Matarranya.

En el paquet d’inversions també hi haurà actuacions a la seu de Comarca. Per un costat, s’actuarà a la sala de plens i també a la sala d’exposicions contigua a l’Oficina de Turisme, que estarà a disposició dels productors i els artistes del territori. Així mateix, s’intervindrà en el sistema de calefacció i està previst crear una instal·lació fotovoltaica a la seu comarcal. També hi haurà una partida per a l’actualització de l’arxiu fotogràfic que ha quedat desfasat, i que és molt important de cara a la promoció del territori. Des de la Comarca s’aposte també en un projecte que busque la monitorització i automatització de l’aigua de boca, un servei que farà possible, en temps real i a través del mòbil, conèixer l’estat dels dipòsits de cada localitat.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank