Logotips d'organismes oficials

Comarca vote en contra dels projectes eòlics de Capital Energy i se sume a les al·legacions del territori

El punt d'esta sessió extraordinària va tirar avant amb el vot a favor de tots els consellers que van assistir al ple. Rafa Martí, president de Comarca i alcalde de Massalió, no va participar de la votació

Tots els consellers presents van votar a favor de la proposta en contra dels parcs eólics. | Foto: NDM

Comarca del Matarranya va celebrar ahir sessió extraordinària. I un dels principals punts del dia va versar sobre els projectes eòlics que l’empresa Capital Energy té intenció d’instal·lar al territori. De fet, tots els consellers comarcals que van assistir a la sessió van secundar el punt del dia i van votar en contra dels parcs eòlics Arlo, Argentes, Cefiro i Paucali. D’esta forma, la Comarca del Matarranya se sume a la postura que han pres la majoria d’ajuntaments del territori, i que durant les últimes setmanes s’han pronunciat sobre els projectes eòlics contemplats al Matarranya i el Baix Aragó. A través d’esta votació, la Comarca se sume també a les al·legacions que l’associació Gent del Matarranya i l’associació Empresaris del Matarranya estan preparant sobre estos projectes energètics.

Carmen Agud, vicepresidenta de Comarca del Matarranya, va ser l’encarregada de defensar este punt extraordinari. I és que Rafa Martí, president de Comarca, però també alcalde de Massalió, població que la setmana passada va celebrar consulta i es va posicionar a favor de la construcció d’estos parcs eòlics, va acordar abstindre’s i no estar present en la votació. El punt va prosperar sense cap sorpresa. I és que la postura de Comarca del Matarranya venia acordada d’una reunió prèvia, tal com van apuntar els portaveus del PSOE, el PAR, CHA i el PP. Precisament, Juan Enrique Celma, que va actuar en qualitat de portaveu dels populars per l’absència de Carlos Boné, va dir que «ens sumem a este acord, després d’haver arribat a un consens entre les forces polítiques aquí presents».

Des del grup socialista, José Ramón Guarc va destacar que «hem de ser solidaris i respectar el que han votat els pobles del Matarranya». Per tant, «entenem que hem de dir que no a estos projectes». Fernando Mallén, portaveu de Chunta, va anar inclús una mica més enllà, entenent que «natres no estem a favor d’estos projectes. Per tant, ratifiquem la proposta». Una vegada més, Carmen Agud va valorar que «és d’agrair el consens existent a esta Comarca». Cal recordar que el punt acordat dins d’esta sessió extraordinària fa menció als projectes eòlics que ha presentat Capital Energy al territori, que de moment és del que es coneixen tots els detalls i ara està en període d’al·legacions. Per a presentar les al·legacions hi ha de temps fins al dia 20 d’octubre. En unes setmanes es coneixeran els projectes eòlics de Forestalia.

R. LOMBARTE
Mitjans