Logotips d'organismes oficials

Comarca entrega els premis del concurs de fotografia a Ràfels

Amb totes les fotografies presentades s'organitzarà una exposició itinerant

Video Thumbnail
Comarca entrega els premis del concurs de fotografia a Ràfels
Ràfels va acollir el passat diumenge, 14 de novembre, l'entrega de premis del reconegut concurs de fotografia 'Entorn, Paisatge i Medi Ambient' i 'Valors del Matarranya' que organitza anualment la Comarca del Matarranya. Fins a la localitat es van acostar els premiats en les diferents categories i e

Ràfels va acollir el passat diumenge, 14 de novembre, l’entrega de premis del reconegut concurs de fotografia ‘Entorn, Paisatge i Medi Ambient’ i ‘Valors del Matarranya’ que organitza anualment la Comarca del Matarranya. Fins a la localitat es van acostar els premiats en les diferents categories i es van poder admirar totes les fotografies presentades al certamen en una exposició. Habitualment l’entrega es feia en el marc de la Fira de la localitat, però enguany per les circumstàncies sanitàries van preferir no organitzar l’esdeveniment comercial i només es va organitzar el certamen fotogràfic.

Rafa Martí, president de la Comarca del Matarranya, explicava les circumstàncies entorn a la fira i el concurs: l’ajuntament ha entès que fer la fira no era recomanable, però l’entrega de premis com és un acte en poca gent i podent guardar les mesures sanitàries s’ha pogut fer. I creiem des de Comarca que ja comença a ser hora de reprendre presencialment este tipus d’actes.

Este concurs porta més de 25 anys posant en valor el patrimoni natural i cultural de la comarca. “La fotografia és un reflex del que és el Matarranya i de la història que hi ha al darrere. Hi ha una conservació del patrimoni natural, cultural, arquitectònic i la gent pot vindre aquí i veure pobles tranquils, amb un paisatge espectacular, que s’ha conservat i s’ha fet compatible amb l’agricultura i la ramaderia” valorava Martí.

Gràcies a este important patrimoni, tant cultural, natural com arquitectònic, el concurs compta amb un ampli ventall de categories. En la categoria ‘Entorn i Paisatge’, el primer premi va ser per a ‘Enclavado en el entorno‘ de Javier González. En la modalitat ‘Fauna’, la fotografia ‘Preparando el salto’ de Batiste Pla va aconseguir el primer lloc. I, el premi especial sobre ‘Vistes de la comarca des dels seus cims’ va quedar desert. En la modalitat Valors del Matarranya’ en la categoria ‘Arquitectura popular’ César Querol amb ‘Parquímetre antic’ van aconseguir el primer lloc. En categoria ‘Oficis i festes populars’, el primer premi va ser per a ‘Encordando al sol’, d’Andrea Berge. I en el premi especial d’escuts va guanyar ‘Legado histórico‘ de Gustavo Abad.

Totes estes fotografies guanyadores, més totes les presentades, conformen una exposició itinerant, que ara es quedarà unes setmanes a Ràfels, però que es podrà veure per diferents localitats de la comarca al llarg de pròxim any. També es poden veure al web de la Comarca del Matarranya.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans