Logotips d'organismes oficials

La Diputació Provincial repetirà l’experiència dels bonos comercials al món rural

La campanya del curs passat va tindre un impacte de 154.000 euros i en ella van participar dos negocis del Matarranya

Video Thumbnail
La Diputació Provincial repetirà l’experiència dels bonos comercials al món rural
Donada l'excel·lent resposta que ha tingut la campanya, la Diputació Provincial ha anunciat que de cara al 2022 repetirà l'experiència dels bonos comercials. Parlem d'una iniciativa que va nàixer l'any passat per a potenciar el consum del comerç rural, i que s'ha traduït en un impacte econòmic de mé

Donada l’excel·lent resposta que ha tingut la campanya, la Diputació Provincial ha anunciat que de cara al 2022 repetirà l’experiència dels bonos comercials. Parlem d’una iniciativa que va nàixer l’any passat per a potenciar el consum del comerç rural, i que s’ha traduït en un impacte econòmic de més de 154.000 euros a la província. En concret, la Diputació Provincial va posar una partida de 50.000 euros, gràcies a la qual els clients tenien el 30 per cent de descompte de 30 euros en la compra. Per tant, i gràcies a estos bonos comercials, el client pagava 21 euros d’una compra que en valia 30, assumint la Diputació els altres 9 euros. La campanya es va engegar una vegada passades les festes d’estiu i l’impacte econòmic ha segut notable.

Roquet, negoci de productes de proximitat ubicat a Mont-roig, ha segut una de les tendes que es va inscriure a la campanya. Yolanda Guarc, propietària del negoci, va explicar que «des del moment que em va arribar la informació a través de la Cambra de Comerç, me va parèixer una idea genial. Tot el que sigue potenciar el consum de proximitat, que feia molta falta després de tant de temps de pandèmia, és molt bona idea». D’aquí que des de Roquet van decidir inscriure’s a la iniciativa des del primer moment. Guarc va afegir que «el client es va animar molt ràpid. Estem parlant d’uns bonos comercials en un 30% de descompte. Estem contents. Penso que la proposta ha funcionat i a natres ens ha anat molt bé».

Per això, des de Roquet entenen que serà un encert si Diputació torne a impulsar la campanya este 2022. «Crec que és una iniciativa molt bona», va considerar Yolanda Guarc. «A tu, com a comerç, et fan publicitat, i els clients moltes vegades fan una compra una mica més gran de la que farien inicialment». Per als clients, estos bonos «són una compra per avançat, com un xec-regal que et done accés a un 30 per cent de descompte». Per això, des de Roquet animen a les tendes del territori a participar en la pròxima campanya. De fet, des de la Diputació van avançar fa unes setmanes que la previsió és repetir l’experiència de cara als últims mesos de 2022, que és quan més se’n ressent el comerç rural.

La campanya de 2021
La campanya de bonos comercials que va impulsar Diputació Provincial el passat 2021 va nàixer per ajudar al consum local després de l’estiu, gràcies a la qual el client sol havia de pagar 21 euros de cada 30 de compra, assumint la Diputació els altres 9 euros. A la iniciativa han participat alguns negocis dels municipis d’Arenys de Lledó, Bello, Blancas, Castel de Cabra, Cuevas de Almudén, Cuevas Labradas, El Castellar, El Poyo del Cid, Fuentes de Rubielos, Galve, Gúdar, Griegos, l’Anglesola, Linares de Mora, Mirambell, Mont-roig, Puertomingalvo, Royuela, San Agustín, Torres de Albarracín, la Torre de Vilella, Tramacastiel, Tramacastilla, Villanueva del Rebollar de la Sierra, Villar del Cobo i Villarluengo.

La gestió d’estos bonos va estar assumida per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, que va actuar com a intermediària entre els usuaris i els negocis. Al mateix temps, la iniciativa va comptar amb la col·laboració d’ajuntaments, associacions, ADL i de la Caixa Rural.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans