Logotips d'organismes oficials

Javier Azcón: «Les basses del Matarranya són necessàries per al Matarranya»

El president del Partit Popular aragonès va visitar el territori coincidint amb la Fira de Maig de Vall-de-roures. Va criticar l'exclusió de vuit projectes hidràulics claus per al territori

El president del PP aragonès va recórrer la Fira de Maig durant la seua visita pel Matarranya. Foto: NDM

Coincidint amb la celebració de la Fira de Maig de Vall-de-roures, el president del PP aragonès, Javier Azcón, va visitar el Matarranya. De fet, i al llarg del cap de setmana, el líder popular i alcalde de Saragossa va descobrir diferents racons de la nostra comarca, entre ells Calaceit i La Freixneda. També va visitar la Fira Ramadera i les instal·lacions del Grupo Arcoiris de la capital comarcal. Precisament, i a l’hora de parlar de sector primari i d’inversions, Javier Azcón va criticar l’exclusió de vuit obres hidrològiques dins del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre per als rius Matarranya, Tastavins i Algars. Actuacions, moltes, que porten damunt de la taula més d’una dècada, amb governs de diferents colors.

Sobre esta qüestió, Azcón va dir que «el Matarranya és una de les comarques increïbles que té Aragó». Una comarca que «es caracteritze per una forta activitat agroindustrial, però també per haver fet les coses molt bé en sector turístic. És veritat que al Matarranya s’estan fent moltíssimes coses bé, però n’hi ha algunes que s’han de millorar sensiblement». Per a Azcón, tot el que té a veure amb el sector primari «també és clau en esta comarca. I, per desgràcia, tot allò que té a veure amb l’aprovació del Pla de Conca l’ha afectat molt negativament», recordant que «ha sortit endavant amb els vots a favor del PSOE i el silenci sepulcral del PAR».

Així mateix, Javier Azcón va recordar que «de les 30 obres hidràuliques que deixen d’estar dins d’este pla a la província, vuit afecten el Matarranya. Això no és acceptable», va defensar. El líder popular va afegir que «tota la bona faena que està fent el Matarranya també necessite de consum d’aigua. És igual que parlem d’indústria, de granges, d’agricultura o de turisme. Tots necessiten aigua. I estes obres són necessàries perquè la comarca continuo creixent». A les declaracions d’Azcón va respondre Mayte Pérez. La consellera de Presidència del Govern d’Aragó va dir que el text aprovat a l’abril «és un document dinàmic», i que les obres contemplades en el Matarranya es poden incorporar en un futur.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans