Logotips d'organismes oficials

El territori tanque una campanya de vialitat hivernal de poca neu

Enguany s'ha reforçat l'operatiu conveniat entre Diputació, Comarques i ajuntaments amb la incorporació d'una màquina a Orihuela i un saler vertical a Ràfels

El saler vertical de Ràfels ha segut una de les noves infraestructures que s'han creat esta temporada. Foto: R. Lombarte

Després de dos hiverns amb temporals de neu, fred i gelades històriques a la nostra província, protagonitzades per Glòria i Filomena, la campanya de vialitat hivernal d’enguany ha segut bastant tranquil·la. Este és el balanç que fa la Diputació, després d’un hivern amb nevades escasses i sense grans conseqüències per a la circulació de la nostra província. Una campanya que segons va apuntar Alberto Izquierdo, vicepresident de la Diputació i diputat delegat de Serveis de Vies i Obres, ha tingut dos grans novetats. La primera d’elles, el reforç de l’operatiu amb una màquina llevaneu ubicada a Orihuela del Tremedal, així com la instal·lació d’un nou saler vertical a Ràfels que ha servit per a millorar el servei al Matarranya.

Al respecte, Izquierdo va entendre que “els temporals històrics de les últimes dos campanyes ens han servit per a millorar protocols, perquè ens han posat a prova en condicions molt difícils”. Al mateix temps, el vicepresident provincial va entendre que “l’operatiu ha guanyat en eficàcia estes últimes temporades, entre altres coses perquè les màquines que actuen a les carreteres ixen des de municipis d’altitud important, que és on es registren els problemes més greus quan hi ha episodis de neu”. Esta campanya, que ha segut anòmala, va destacar per una nevada a l’interior ben entrada la primavera. “Amb esta nevada fora de temporada, també hem demostrat que l’operatiu és versàtil i es pot adaptar a situacions no previstes“.

La campanya de vialitat hivernal de la Diputació, i que en el cas del Matarranya coopere amb els equips que té Comarca del Matarranya, va començar oficialment el 15 de novembre del 2021, amb 20 equips, entre els de la Diputació Provincial i els conveniats. Un operatiu conformat per mig centenar de persones. La Diputació desplegue l’operatiu de vialitat hivernal seguint un Protocol d’Actuació en cas de grans nevades, elaborat l’any 2015, que s’active a partir dels avisos de previsió meteorològica emesos per l’Agència Estatal de Meteorologia i que comprenen tres nivells: alerta groga, taronja i roja. A nivell territori, la Comarca aporte a este operatiu les màquines llevaneus de Ràfels, Mont-roig i Pena-roja.

REDACCIÓ
Mitjans