Logotips d'organismes oficials

Rafa Martí deixa de ser el president de la Comarca del Matarranya

En una sessió extraordinària celebrada esta tarde s'ha fet efectiva la renúncia al càrrec del líder socialista. El Consell Comarcal haurà de triar nou president o presidenta en els pròxims dies

El ple extraordinari s'ha celebrat de manera telemàtica. Foto: R. LOMBARTE

Des de fa uns minuts, Rafa Martí ja no és president del Consell Comarcal. El fins avui president de Comarca del Matarranya va presentar la renúncia al càrrec el passat divendres, 13 de maig, la qual s’ha fet efectiva esta mateixa tarde a través d’una sessió extraordinària telemàtica que s’ha celebrat a partir de les 19.30 hores. Carmen Agud, vicepresidenta de la Comarca assumirà el càrrec de presidenta en funcions durant els pròxims dies. En un termini màxim de 10 dies hàbils caldrà fer l’elecció del nou president o presidenta de la Comarca del Matarranya. Tot i que de moment es desconeix la persona que assumirà el càrrec, des del grup socialista, al qual forme part Rafa Martí, van avançar que la seua intenció és presentar candidat a la presidència. Una candidatura que apunte a la figura de Isel Monclús. Actualment, l’equip de govern a Comarca està integrat pels 6 consellers del PSOE, els tres del PAR i el conseller de Chunta, sumant 10 consellers. El PP té 9 representants i està a l’oposició.

Rafa Martí ha renunciat al càrrec de president de Comarca per motius personals, i en esta sessió extraordinària va recalcar que «m’agradaria que quedés molt clar que mantenc molt bona relació amb el meu partit, com també una relació excel·lent amb els consellers socialistes», després d’algunes coses que s’han especulat a la premsa. Martí va reconèixer també que «per un costat han estat uns anys que m’han enriquit molt. Conec a fons tot el que està passant a la comarca, però per motius personals personals presento la meua dimissió i només vull desitjar-vos a tots que tingueu salut, tireu per avant i desitjar-li molta sort al nou president o presidenta». Martí va entendre també que «han segut uns anys molt complicats», però que tot i això «han segut uns anys de molta cordialitat». Rafa Martí deixe el càrrec de president de la Comarca després d’estar 7 anys liderant el Consell Comarcal. De fet, és l’únic president del Matarranya que ha ostentat el càrrec durant dos legislatures.

Ara, serà Carmen Agud qui assumirà el càrrec de presidenta en funcions. Durant la celebració de la sessió extraordinària, Carmen Agud va apuntar, dirigint-se a Martí, que «sento molt la teua dimissió», encara que «sé que has pres la decisió de manera reflexionada i ferma». Agud va destacar «l’interès, el compromís, la dedicació, la responsabilitat, el treball i sobretot l’amor a la gent i a este territori» que ha demostrat Rafa Martí com a president, i demanant que tots els consellers aplaudiren al fins ara president comarcal per la seua labor. La sessió extraordinària va durar escassos 10 minuts. De cara als pròxims dies caldrà escollir un nou president o una nova presidenta del Consell Comarcal.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans