Logotips d'organismes oficials

La Diputació repeteix experiència i llance la campanya comercial per incentivar el consum rural

La iniciativa està dotada amb 50.000 euros i la gestió està va a càrrec de la Cambra de Comerç amb la col·laboració de Caja Rural de Teruel

D'esquerra a dreta, María Ariño, Manuel Rando i Antonio Santa Isabel. Foto: NDM

La Diputació Provincial torne a finançar l’emissió de bonos per impulsar el consum al comerç rural. L’objectiu de la campanya és incentivar el consum als pobles menuts i barris inferiors als 501 habitants a través de l’aplicació d’un descompte del 30 per cent als negocis únics de comerç i hostaleria. La iniciativa, dotada amb 50.000 euros, serà gestionada per la Cambra de Comerç amb la col·laboració de Caja Rural de Teruel a través de la pàgina web bonoscomerciorural.com. El programa de bonos ja es va impulsar durant la tardor de l’any passat i va generar una gran acceptació, amb l’objectiu de crear economia circular al medi rural i desestacionalitzar el consum més enllà d’estiu als pobles menuts.

El president de la Diputació, Manuel Rando, encarregat de firmar el conveni de col·laboració amb el president de la Cambra de Comerç, Antonio Santa Isabel, per a la gestió de la campanya, va recordar que accions com esta van nàixer per ajudar els empresaris per les conseqüències de la pandèmia però, en esta ocasió, «ha vingut per quedar-s’hi». Rando va confirmar que els bonos tornaran a aparèixer al pròxim pressupost de la Diputació apuntant que, l’any passat, els gerents dels comerços i multiserveis adherits estaven «encantats». A la vegada, va apuntar que «és una mesura que serveix d’exemple de racionalitzar bé els diners públics, un revulsiu i una manera directa d’ajudar els comerços i ajudar a la població. I a més, fet fora de temporada».

Per la seua part, la diputada de Desenvolupament Territorial, María Ariño, també present a la firma del conveni, va entendre que l’objectiu dels bonos és principalment ajudar «els gestors que aposten per obrir les portes dels multiserveis», així com «incentivar als que viuen allà a consumir als seus municipis, practicant eixa economia circular de la que se’ns omple la boca i que hi ha vegades que no la practiquem». Al mateix temps, el president de la Cambra de Comerç va destacar que el programa de l’any passat va generar 154.000 euros, per la qual cosa «multipliquem l’impacte per tres», i va entendre que amb estos bonos «hem après a començar a digitalitzar la gent». I és que l’aplicació del procés per a la compra dels bonos supose «un principi que hem de començar a introduir als pobles».

Qualsevol consumidor que vulgue pot adquirir bonos per gastar en multiserveis rurals, així com en altres comerços de productes de primera necessitat i bars únics de pobles inferiors als 500 habitants. A la plataforma web cal seleccionar la població i l’establiment i, una vegada adquirit el bono, al comerç s’ha de presentar el DNI. L’organització pot marcar uns límits al consum per negoci i client per a assegurar un consum més repartit. L’import de cada bono és de 30 euros, i està bonificat amb un 30 per cent de descompte per la Diputació Provincial. D’esta manera, amb cada bono el client només pague 21 euros i la Diputació finance els 9 euros restants. No és necessari gastar el bono d’una tongada.

REDACCIÓ
Mitjans