Logotips d'organismes oficials

Isel Monclús (PSOE) és el nou president de la Comarca del Matarranya

El conseller socialista, i única candidatura presentada a la presidència, ha segut elegit en segona votació per 10 paperetes a favor i 6 abstencions

Isel Monclús, nou president de la Comarca del Matarranya. Foto: R. Lombarte

Isel Monclús (PSOE) és el nou president de la Comarca del Matarranya. Esta tarde, en sessió extraordinari, el Consell Comarcal ha triat el seu nou president, després que el màxim responsable de la institució, Rafa Martí (PSOE), presentés la dimissió i renunciés al càrrec ara fa uns dies. Isel Monclús, regidor socialista de Calaceit, és l’únic candidat que s’ha presentat a la presidència, perquè ni PP, ni PAR, ni CHA han presentat candidat. Tot i això, ha fet falta una segona ronda per ratificar Isel Monclús com a nou president comarcal, perquè en primera votació, quan és necessària la majoria absoluta, el candidat socialista només ha sumat 9 dels 10 vots que fan majoria al Matarranya (la Comarca té 19 consellers). En segona votació, Monclús ha tret 10 vots i s’han donat 6 abstencions.

D’esta forma, i tot i que a l’eixida de la sessió extraordinària m’és d’un s’ha preguntat qui del PSOE, PAR i CHA s’ha abstingut en primera ronda, tot apunte a que l’equip de govern esgotarà el que quede de legislatura, mantenint el pacte que es va firmar ara fa tres anys. Durant la sessió extraordinària d’esta tarde també ha pres càrrec la consellera Mireia Churio (PP), des de Queretes, que substitueix en el càrrec a Loli Gutiérrez. Durant la sessió extraordinària, en la qual han estat presents els familiars d’Isel Monclús, així com Susana Traver, Javier Baigorri i Silvia Gimeno en qualitat d’autoritats del PSOE de la província, s’ha ratificat també la renúncia de Rafa Martí com a conseller comarcal. La seua substituta serà Gloria Blanc, alcaldessa de Mont-roig, després que Rubén Lombarte hagi renunciat al càrrec de forma anticipada.

Isel Monclús, regidor socialista per Calaceit i conseller comarcal des de l’inici de la legislatura, treballe en el sector primari, i durant la seua primera intervenció va tindre unes distingides paraules sobre el seu predecessor, Rafa Martí, en qui té una bona relació. Pel que fa als reptes més immediats del Matarranya, els quals va posar damunt de la taula el nou president en la seua primera atenció als mitjans, trobem “impulsar el Pla de Sostenibilitat Turística, que supose una inversió important i una oportunitat per al territori”, així com la consolidació del sistema de recollida Porta a Porta, que busque consolidar els reptes de reciclatge del Matarranya. Monclús ha reconegut que l’elecció del nou president arribe en un moment que “no esperàvem”, i durant la sessió extraordinària va estendre la mà al PP per a seguir treballant pel territori.

REDACCIÓ
Mitjans