Logotips d'organismes oficials

L’Associació d’empresaris distingeix la labor de Fonda Urquizu, Gràfiques del Matarranya i Eshaus-Casas Pasivas

Els premis reconeixen la trajectòria, el compromís territorial i la innovació de les empreses de la comarca

Video Thumbnail
Empresaris del Matarranya premien a Fonda Urquizu, Eshaus - Casas Pasivas i Gràfiques del Matarranya
L'Associació d'Empresaris del Matarranya va lliurar el diumenge 16 d'octubre els reconeixements 2022 a la trajectòria, el compromís territorial i la innovació. Unes distincions que, respectivament, enguany van recaure en Fonda Urquizu de Beseit, Gràfiques del Matarranya de Calaceit i Eshaus-Casas Pa

L‘Associació d’Empresaris del Matarranya va lliurar el diumenge 16 d’octubre els reconeixements 2022 a la trajectòria, el compromís territorial i la innovació. Unes distincions que, respectivament, enguany van recaure en Fonda Urquizu de Beseit, Gràfiques del Matarranya de Calaceit i EshausCasas Pasivas de La Freixneda. L’acte va tenir lloc a Vall-de-roures, a l’Hotel El castell, on posteriorment també es va celebrar l’assemblea anual de l’associació. Marta Ferrás, presidenta de l’Associació d’Empresaris, va destacar en esta onzena edició dels premis “el compromís que tenen estes empreses amb el territori i tot el que aporten: generació d’ocupació i sostenibilitat econòmica i social”.

El reconeixement a la trajectòria va ser per a la Fonda Urquizu, el va lliurar la mateixa presidenta Marta Ferrás i el va recollir Teresa Llop. Este establiment porta funcionant des de finals del segle XIX sense interrupcions, regentada per la mateixa família fins el dia d’avui. El premi el recollia Teresa Llop amb molta alegria: “sempre agrada que li reconeguen a un que ha estat sempre allí, i en el nostre cas han estat diverses generacions dedicant-nos al turisme i la gastronomia del territori”. El seu objectiu ha estat fidelitzar al client oferint un allotjament actualitzat, amb un tracte familiar i pròxim, així com un estil de cuina tradicional, que evoca sabors i records oblidats. A Fonda Urquizu no busquen la sofisticació sinó l’autenticitat dels productes naturals recol·lectats i conreats per ells mateixos. Per a Llop “es tracta que el client no oblide que es troba a Beseit i sàpiga reconèixer el seu patrimoni gastronòmic i natural”.

Per part seua, el reconeixement al compromís territorial va ser per a Gràfiques del Matarranya. El premi el va lliurar Víctor Enrique Vidal i el va recollir Ricard Solana. Gràfiques del Matarranya va néixer en Calaceit el 1985 com una empresa d’arts gràfiques. Des dels seus inicis va apostar per la identitat del territori, començant pel seu nom i reivindicant la seua llengua, la catalana. A més, com a empresa ha donat suport a moltes iniciatives culturals i publicacions vinculades a la zona. Prop d’arribar als 40 anys com a empresa d’arts gràfiques, continuen oberts a nous projectes al voltant del món del llibre i la cultura, amb l’aposta per un nou projecte de llibreria que obrirà a Calaceit la pròxima primavera amb el nom de ‘De bat a bat. Llibres’ i que s’establirà en l’edifici d’un antic molí que ja han començat a restaurar. Solana es va mostrar molt content amb el reconeixement “sobretot perquè ha arribat de l’Associació d’Empresaris, una associació molt arrelada al territori”.

Finalment, la distinció a la innovació va ser per a EshausCasas Pasivas, i el guardó el va lliurar Evelyn Celma i el va recollir l’arquitecte tècnic Rubén Esteve. Esta empresa es caracteritza per la construcció sostenible d’edificis de baix consum energètic i elevat confort. Des de l’any 2016 Eshaus ha participat en projectes d’estes característiques en l’àmbit residencial públic i privat, tant en obra nova com en rehabilitació d’edificis, realitzant l’assessoria a promotors i empreses constructores. Esteve destacava el “motivador del reconeixement per ser dels mateixos companys empresaris del territori”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans