Logotips d'organismes oficials

Ràfels albergarà l’entrega de premis dels concursos de fotografia que impulse la Comarca

Serà este diumenge, coincidint amb la Fira de Recursos Naturals de la població. Enguany s'han presentat un total de 127 fotografies entre les cinc categories diferents

Video Thumbnail
Ràfels albergarà l'acte d'entrega dels concursos de fotografia del Matarranya
Este diumenge, coincidint amb la seua Fira dels Recursos Naturals, la població de Ràfels albergarà l'acte d'entrega dels premis als concursos de fotografia que impulse Comarca del Matarranya. Uns concursos que han tingut cinc categories diferents, entre 'entorn i paisatge', 'fauna autòctona', 'ofici

Este diumenge, coincidint amb la seua Fira dels Recursos Naturals, la població de Ràfels albergarà l’acte d’entrega dels premis als concursos de fotografia que impulse Comarca del Matarranya. Uns concursos que han tingut cinc categories diferents, entre ‘entorn i paisatge’, ‘fauna autòctona’, ‘oficis i tradicions’ i ‘arquitectura popular’, així com la categoria especial que enguany ha estat dedicada a ‘la pedra en sec’. Un total de 127 fotografies s’han presentat al concurs de fotografia d’enguany, i el jurat va escollir fa uns dies les que considere meritòries de premi. De fet, i segons van avançar des de Cultura de la Comarca, enguany no ha quedat cap categoria deserta, cosa que demostre el nivell de les fotografies que s’han presentat a concurs. L’entrega de premis serà a l’església de Ràfels, on també estaran exposades les 127 imatges que s’han presentat al certamen, en una mostra que té la intenció de rodar pels pobles del Matarranya que la demanen.

Arturo Queral és tècnic de Comarca, i va recordar que «el perfil de participant a estos concursos és molt variat. Tenim gent del territori que té alguna foto o algunes imatges que creu que podrien anar a concurs, així com turistes o gent de passada que ha fet imatges molt xules i consideren presentar-la a concurs». Entre els candidats, també gent que «és assídua al ‘Concurs de Fotografia’, i que molts anys presente alguna fotografia». El resultat d’enguany s’ha traduït en un total de 127 imatges, «un número que és d’agrair», va afegir Queral. Fotografies, moltes d’elles, de gran qualitat. Una mostra d’això és que «el jurat ha repartit tots els premis i enguany no ha deixat cap distinció deserta». Una decisió, la del jurat, que no sempre és fàcil, on es valoren, entre altres coses, «la qualitat de la fotografia, la dificultat de prendre-la, l’enquadre o l’originalitat». Tot i això, sempre hi ha alguna imatge que sorprèn els ulls d’un jurat que està molt familiaritzat amb el Matarranya.

Una vegada va deliberar el jurat, «hem comunicat, tant als premiats com als que no han segut premiats, la decisió del jurat, donant per acabat el concurs de fotografia». Arturo Queral va recordar que «l’entrega de premis se celebrarà el dia 13 de novembre durant la Fira de Ràfels, i a l’església es podran veure totes les imatges que han participat a les diferents categories d’enguany». Unes fotografies que «integren una mostra que podrà ser itinerant i que podrà recórrer aquells municipis del territori que la demanen». Seguint en la línia dels últims anys, ara les fotografies estaran uns dies a Ràfels, i la previsió és que al llarg del 2023 puguen viatjar per les poblacions del Matarranya que vulguen albergar esta exposició. Les categories sobre ‘entorn i paisatge’, ‘fauna autòctona’, ‘oficis i tradicions’ i ‘arquitectura popular’ tenen primer, segon i tercer premi, de 300€, 150€ i 75€, respectivament. La categoria especial de pedra en sec té un únic premi de 200 euros.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans