Logotips d'organismes oficials

Caja Rural mostre el seu compromís amb els grups LEADER de la província

La cooperativa de crèdit firme un conveni amb els set grups de Terol, gràcies al qual beneficiaris de subvencions i promotors podran obtindre línies d'ajuda específiques

Tere Crivillé, tercera per l'esquerra i nova president d'Omezyma, durant la firma del conveni amb Caja Rural. Foto: NDM

Caja Rural de Teruel ha firmat un nou conveni de col·laboració amb els grups LEADER de la província i amb l’Agrupació d’Entitats per al Desenvolupament de la Província (AEDPT), de manera que la cooperativa de crèdit continuarà ajudant a les iniciatives que s’impulsen des d’estos grups d’acció local, i que es mostren clau en la dinamització empresarial de tot el territori. Gràcies a este acord, la cooperativa de crèdit pose a disposició dels set grups LEADER, entre els quals hi ha el Grup d’Acció Local del Baix Aragó-Matarranya (Omezyma) i dels beneficiaris de subvencions, una sèrie de línies de finançament específiques, en condicions preferents i adaptades a les seues necessitats. Són avals, línies de crèdit o préstecs, entre altres productes i serveis com el lísing. De la mateixa manera, el conveni contemple una aportació econòmica amb l’objectiu d’ajudar en el manteniment i l’impuls de les accions que es fan des d’estos grups d’acció local.

La firma es va viure el passat dimecres 15 de novembre, i hi va assistir la nova presidenta del Grup d’Acció Local Baix Aragó-Matarranya, María Teresa Crivillé, que és consellera a la Comarca del Matarranya i alcaldessa de Lledó. Este nou conveni tindrà una vigència de sis anys i, després de firmar-lo, s’ha constituït un comitè de seguiment i d’avaluació format per representants de l’AEDPT, els grups LEADER i la Caja Rural de Teruel, que es reunirà de manera periòdica. Este acord és possible gràcies als fons socials de Caixa Rural, amb el qual retorne a la societat una part molt important dels seus beneficis a través del Fons d’Educació i Promoció, i gràcies al qual es col·labore de forma anual amb multitud d’activitats de caràcter social, cultural, formatiu i de promoció que s’exerceixen a tota la geografia, contribuint així a l’impuls socioeconòmic dels territoris rurals.

Sobre esta qüestió, Joaquín Lorenzo, gerent del Grup d’Acció Local Baix Aragó-Matarranya, va concretar que «gràcies a esta firma, donarem continuïtat a este conveni. Per un costat, fixe les condicions i les ajudes que es concediran als grups LEADER. Però el més important són les condicions financeres que es donaran als promotors i als beneficiaris de les ajudes LEADER». De fet, i gràcies a este conveni, «els beneficiaris obtindran condicions preferents i adaptades a les seues necessitats», entre elles «avançar les subvencions», encara que este conveni també «fixe les condicions dels préstecs personals, els préstecs hipotecaris i inclús el lísing quan es recorre a esta via de finançament».

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans