Logotips d'organismes oficials

Manuel Rando reclame aplicar les ajudes a les empreses de l’Espanya despoblada

El president de la Diputació recorde que compleixen els requisits que la marque la Unió Europa per a concedir ajudes directes de fins a un 20 per cent

7 de 461 NOTICIA WEB DE 'MANUEL RANDO RECLAMANT LES AJUDES A EMPRESES' Recibidos Rubén Kolores Adjuntos 9:49 (hace 7 horas) para mí Traducir mensaje Desactivar para: catalán Peu de foto: El president de la Diputació, Manuel Rando, va atendre als mitjans per a parlar de les ajudes a les empreses. Foto: NDM

Per al president de la Diputació Provincial, Manuel Rando, «ja és hora» d’aplicar les ajudes al funcionament de les empreses de les províncies de Conca, Sòria i Terol. «Jo em dec a la meua província i ho dic clar i concís», va dir davant de preguntes dels mitjans de comunicació, assegurant que es tracte «únicament de seguir la normativa de la Unió Europea». El president va apuntar que no hi ha d’haver «dubte» a l’hora d’aplicar «el que ja Europa va dir sí i el Govern d’Espanya va donar un sí rotund davant del president Lambán i els presidents de Castella i Lleó i Castella-la Manxa».

Rando va insistir que les províncies de Terol, Conca i Soria compleixen eixos requisits que marque la Unió Europea per a la concessió d’ajudes al funcionament de fins al 20% de les empreses, «i per tant jo crec que, a més d’unes polítiques generals que n’hi ha d’haver per a tot el territori espanyol, hi ha tres províncies que estem esperant que com més prompte millor l’aplicació de les mesures especials que ens corresponen».

El president va recordar una situació especial en què es troben quant a despoblació les províncies de Conca, Soria i Terol apuntant les dades presentades per la Xarxa SSPA que assenyalen que mentre que al conjunt d’Espanya tenen un problema demogràfic greu un 21,9% dels municipis, a les tres províncies este número supere el 58 per cent. «Superem la mitjana en més d’un 200% i per això tenim davant la Unió Europea una qualificació igual a la d’altres territoris del nord del continent que ja s’acullen a mesures similars», va dir.

«Cal ser més clar en les respostes que es donen i des de la Diputació de Terol demanem al Govern d’Espanya aterrar, posar en marxa les ajudes i explicar a la resta dels territoris quina és la situació real quant a la despoblació», va dir Manuel Rando abans d’assenyalar que vol «veure voluntat, com ha existit abans». El president va dir sentir-se «molt orgullós» dels passos que està fent la Diputació per fer front a la despoblació «en l’atenció als nostres municipis» i va reconèixer les accions que en este sentit estan aplicant també el Govern d’Aragó i govern d’Espanya. «S’estan invertint diners davant de la despoblació i ara cal sumar les ajudes a les empreses fins al 20% al nostre territori».

REDACCIÓ
Mitjans