Logotips d'organismes oficials

Les fires aragoneses tindran 280.000 € procedents del Departament d’Indústria

La partida pressupostària d'estes ajudes augmente un 20 per cent en relació a l'exercici anterior

La Fira de la Portellada, dedicada als horts i el jardí, serà la més immediata que viurà la roda de Fires del Matarranya. | Foto: R. Lombarte

Des del Departament d’Indústria del Govern d’Aragó, a través de la Direcció General de Comerç, Fires i Artesania, s’ha convocat una línia d’ajudes per a la celebració d’actuacions en matèria de certàmens firals a l’Aragó. S’hi destinaran 280.000 euros i les sol·licituds es poden presentar fins al pròxim 16 de setembre de 2023. Podran rebre la subvenció qualsevol organització i promoció de les activitats firals oficials inscrites al Registre Oficial d’Activitats Firals d’Aragó. Seran gastos subvencionables aquells dirigits a la difusió, publicitat, propaganda i personal auxiliar per celebrar la fira, servei de vigilància, assegurances, gastos de lloguer, muntatge i organització d’estands, així com de jornades tècniques i congressos que tracten sobre els sectors econòmics d’Aragó durant la celebració de l’acte.

Les actuacions s’hauran d’executar des del 17 de setembre de 2022 i podran beneficiar-se ajuntaments i altres entitats locals inscrites al Registre Oficial d’Activitats Firals d’Aragó, institucions firals i altres entitats organitzadores de fires oficials i empreses organitzadores inscrites que facen activitats firals oficials a comarques aragoneses inferiors als 100.000 habitants. El vicepresident i conseller d’Indústria, Competitivitat i Desenvolupament Empresarial, Arturo Aliaga, considere «imprescindible que les fires aragoneses tinguen una ajuda perquè són actors que ajuden a dinamitzar el territori i a generar-hi riquesa i ocupació». Aliaga també ha destacat la importància de les fires «de cara a mostrar al visitant els productes made in Aragón» i que són «el millor aparador per promocionar-nos».

REDACCIÓ
Mitjans