Logotips d'organismes oficials

Els productes agroalimentaris se situen en cinquena posició en vendes per internet

El castell de Vall-de-roures va acollir unes jornades sobre consum on es van tractar temes com la digitalització o la sostenibilitat

Video Thumbnail
El Matarranya acull la XXII edició sobre consum als municipis
Les jornades d'informació sobre consum als municipis compten amb un ampli recorregut, enguany se celebrava la 22a edició que va tindre lloc al Matarranya, al castell de Vall-de-roures. Les conferències, organitzades per la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies, es van desenvolupar

Les jornades d’informació sobre consum als municipis compten amb un ampli recorregut, enguany se celebrava la 22a edició que va tindre lloc al Matarranya, al castell de Vall-de-roures. Les conferències, organitzades per la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies, es van desenvolupar durant dos dies i hi van acudir més de 100 persones, entre les quals hi havia responsables municipals, tècnics de consum i associacions de consumidors de tota Espanya. Antonio Villacampa, director de Protecció de Consumidors del Govern d’Aragó, va comentar que “són unes jornades molt intenses, però tremendament fructíferes. I crec que amb gran satisfacció de tots els participants”. El director va apuntar que en el món rural la població te els mateixos drets i els mateixos problemes com a consumidors, però el que manca és l’accessibilitat per a fer valdre els seus drets, ja que no tenen tants punts d’informació o de tracte amb el consumidor. I va apuntar que “des del Govern d’Aragó en col·laboració amb els municipis, comarques i províncies s’està fent un esforç per ampliar esta xarxa perquè hi haja oficines en el nombre més gran de localitats possible”.

Durant estos dos dies es van tractar molts temes, però van destacar la sostenibilitat i la digitalització del consum. En este sentit, Villacampa comentava que “la digitalització és una cosa que no té manera de parar-se i que va a més. El que hem de fer és que ningú no es quede enrere en este procés, sobre tot pensant en llocs de difícil accés o en persones vulnerables o que tinguen més dificultat per accedir a este món”.

Precisament, una de les xerrades centrals va ser la presentació d’un estudi sobre els hàbits de consum i de compra dels aliments a través de mitjans digitals, impartida per Azucena Gracia, de la Universitat Transversal d’Economia Agroalimentària del CITA. L’estudi es va fer amb l’associació d’indústries agroalimentàries d’Aragó i es va fer en dos parts. D’una banda, van estudiar el màrqueting digital, que és tota la informació i la publicitat que els consumidors veuen a través d’internet. I l’altra part se centrava en la compra de productes en general i, en particular, la compra d’aliments i la compra d’aliments a Aragó”. Gracia considera que els mitjans digitals poden ser un gran avantatge per als productors. En este sentit apuntava principalment a productors de zones més aïllades, amb productes especialitzats, regionals o de qualitat diferenciada, ja que l’ús de les noves tecnologies pot retallar els canals de distribució i permet vendre directament al client, sense intermediaris. Les pàgines web i les xarxes socials acosten clients i a la vegada permeten arribar més lluny. “Internet és una finestra al món i les empreses han d’esta allí, és una manera de publicitar i promocionar el producte, fet que ajuda després a la venda, ja sigue per un canal digital com en una botiga física tradicional”, manifesta la investigadora.

La venda per internet de productes d’alimentació està en cinquena posició, per darrer d’altres més consolidats com els viatges, les servies bancaris o la roba. Entre els productes agroalimentaris el més emblemàtic és el vi. A l’altra banda estan els productes frescos, que tenen una barrera important, el canvi d’hàbits que ha de fer el consumidor, apunta Gracia, “la gent confia en la venda en internet, però en aliments frescos els agrada veure, tocar i olorar i és difícil canviar estes inèrcies i costums”. En les fruites, per exemple, no és el mateix veure una foto plana, que anar a la botiga i veure la mida o l’aspecte que tenen les pomes, explica Gracia.

Per altra banda, un dels al·licients per comprar per internet és la comoditat. En este sentit Gracia conclou que tampoc és tan rellevant en ciutats i pobles amb bons serveis, ja que “a la gent en este país els agrada eixir a comprar. Però per a poblacions més allunyades sí que podria ser un avantatge importat la compra en linea per no haver-se desplaçar”. En l’estudi, també se’ls preguntava als consumidors si tenien intenció de comprar productes alimentaris per internet en un futur, el resultat de les enquestes va ser que “sí” o “probablement sí”. És per tot això que Gràcia apuntava només a una qüestió de temps que despunte al comerç de productes agroalimentaris a internet, “hi ha molt de camí per recórrer, sobretot en productes frescos”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans