Logotips d'organismes oficials

La campanya dels bonos comercials té un impacte de 300.000 euros al medi rural

La iniciativa de la Diputació Provincial ha passat de 29 a 42 establiments enguany, set d'ells de poblacions del Matarranya

Nuria Rus, de la Cambra de Comerç, i Javier Ciprés, de la Diputació, fan balanç de com ha anat la campanya d'enguany. Foto: NDM

L’última campanya dels bonos comercials que impulse la Diputació Provincial ha tingut un impacte de 300.000 euros als establiments participants. Així ho van confirmar en roda de premsa el diputat delegat de Territori, Javier Ciprés, i la directora del departament de Comerç i Desenvolupament Territorial de la Cambra de Comerç, Nuria Ros. En esta campanya, la DPT ha destinat un total de 90.000 euros, un fet que s’ha traduït en un impacte i retorn econòmic de 300.000 euros per als negocis rurals participants. Així mateix, des de l’àrea de Territorial van subratllar l’important increment d’establiments adherits, ja que 42 negocis del medi rural s’han sumat a la campanya. Per tant, 13 més que a l’anterior campanya.

De fet, Ciprés va traslladar que «des de la Diputació s’ha posat molt èmfasi en difondre esta proposta entre els gerents dels multiserveis i els comerços a tota la província, amb la intenció de fer arribar l’actuació com més millor, i permetent també d’esta manera que més ciutadans s’hagen beneficiat dels descomptes». Per la seua part, Nuria Ros va concretar que s’han venut un total de 10.000 bonos entre els 1.367 consumidors que han accedit a la plataforma, que «han pogut comprar més barat al comerç local, fent més atractives les vendes als pobles». En relació al Matarranya, enguany hi han participat un total de set negocis, repartits entre Arenys de Lledó, Mont-roig, Pena-roja, Ràfels, la Torre del Comte, la Vall i Valljunquera.

Així mateix, Javier Ciprés va advocar per la necessitat d’impulsar encara més la difusió de la campanya, i va entendre que és un dels reptes i assumptes a millorar, a més de facilitar l’accessibilitat en el procés d’adquisició, sobretot aquells que tenen dificultats d’accés a la banca digital. De fet, Ciprés va recordar que ja treballen en el nou pressupost de Diputació per a augmentar la quantia d’esta activitat. «Volem que a la partida d’inici estigue marcada en 70.000 euros». A través d’esta campanya, Diputació finance el 30% dels bonos comercials, de manera que el client pague 21 euros i els 9 euros restants els assumeix l’administració. La meta de la campanya pretén donar vida als negocis únics dels municipis de menys de 500 habitants, sobretot en passar l’estiu, quan marxen els segons residents.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans