Logotips d'organismes oficials

Els premis al teixit empresarial

L'Associació d'empresaris de la nostra comarca distingix la tasca de Jamones Peñarroya, Taxi Tour Matarranya i Reelity Photo Film

Video Thumbnail
La Marededéu de la Font acull l'acte d'entrega dels premis de l'Associació d'Empresaris
L'Associació d'Empresaris del Matarranya (AEM) va celebrar dijous 14 de desembre el seu lliurament de premis anual. Com que cada any són tres els reconeixements a empreses destacades del territori. El premi a la trajectòria se li ha lliurat a Jamones Peñarroya, Taxi Tour Matarraña s'ha emportat el r

L’Associació d’Empresaris del Matarranya (AEM) va celebrar dijous 14 de desembre el seu lliurament de premis anual. Com que cada any són tres els reconeixements a empreses destacades del territori. El premi a la trajectòria se li ha lliurat a Jamones Peñarroya, Taxi Tour Matarraña s’ha emportat el reconeixement al compromís territorial, mentre que el guardó a la innovació s’ha lliurat a Reelity Photo Films. Este any el lliurament de premis ha tingut lloc a la Verge de la Font de Pena-roja. Uns guardons amb què es pretén reconèixer la faena dels negocis del Matarranya, i que ja fa 12 anys.

Marta Ferràs, presidenta de l’Associació d’Empresaris del Matarranya, comenta que “és un esdeveniment del qual realment estem molt orgullosos com a associació”, ja que és molt exigent, com a empresa o com a emprenedor, aconseguir que funcionen els negocis al món rural. “Implica molt d’esforç i molta faena”, i és per això que “és molt important mantenir-los i fer estos reconeixements”.

El premi a la trajectòria va ser per a Jamones Peñarroya. El va entregar Evelyn Celma, vocal de l’AEM i representant del sector agroalimentari i productor. I el recollien Lorenzo Lombarte i Constantino Lombarte. L’any 2012 Pernils Peñarroya S.L. va ser la primera empresa de la província de Terol a segellar la primera paleta amb l’estrella Denominació d’Origen, fet que demostra la seua aposta continuada per la qualitat. Este any 2023, i com a colofó a tota la seua trajectòria, han obtingut la Medalla d’Or al concurs de qualitat “Jamones de Teruel”, el màxim guardó que pot aconseguir un assecador de pernils a la província. Lorenzo Lombarte declarava que “la veritat és que estem molt agraïts, perquè després de 30 anys lluitant i lluitant, este any ha estat un dels anys en què comencem a tindre algun reconeixement i això aporta energia i ganes de continuar treballant”.

Taxi Tour Matarranya va rebre el reconeixement al compromís territorial, de la mà de Fernando Camps, el president de la Comarca del Matarranya. Fran Simón va comentar els orígens del seu negoci. “Estava i continue enamorat del Matarranya. I vaig observar el dèficit de serveis que existien, entre els quals el del transport. Donant-li voltes al cap, em vaig plantejar fondre estos dos pensaments i d’aquí va néixer Taxi Tour Matarranya”, i afegia que “sens dubte, reconeixements d’este tipus ajuden a entendre que vas pel bon camí”.

Finalment, Emilio Mallén, que és el director de zona de Caja Rural de Teruel del Baix Aragó/Matarranya, va lliurar el premi a la innovació a Reelity Photo Films. L’empresa, fundada el 2020, ha destacat com a pilar d’innovació i creativitat en la producció audiovisual. Marc García i Bea Pellicer, els fundadors d’esta iniciativa, se senten molt satisfets de poder oferir serveis de producció audiovisual d’alta qualitat al medi rural, un àmbit tradicionalment limitat a les grans ciutats. “Ens sentim orgullosos de poder democratitzar, en certa manera, estos serveis, perquè siguen més accessibles a l’entorn rural”, com per exemple “l’streaming o la producció de vídeo per a escoles en línia”, va defensar García.

Des de l’Associació d’Empresaris del Matarranya consideren que este tipus d’empreses no només donen riquesa al territori, sinó que ajuden, a més, a donar faena i, per tant, a assentar població al Matarranya.

ISABEL APARICIO
Mitjans