Logotips d'organismes oficials

‘Lo llop i la rabosa i Sant Pere s’ha sorollat’, els dos nous contes de la col·lecció de llibres infantils de la Comarca del Matarranya

La tarda cultural va acabar amb l'espectacle infantil "El viatge de l'Estel"

Video Thumbnail
Jornades Culturals Presnetacio llibre conte Montroig
La cultura a poc a poc es va obrint camí entre restriccions i mesures de seguretat. Després d'un d'estiu gairebé desert d'activitats, van arrencar al Matarranya les Jornades Culturals, una iniciativa anual del Consell Comarcal que pretén animar la vida cultural dels pobles menuts de la zona. En el m

La cultura a poc a poc es va obrint camí entre restriccions i mesures de seguretat. Després d’un d’estiu gairebé desert d’activitats, van arrencar al Matarranya les Jornades Culturals, una iniciativa anual del Consell Comarcal que pretén animar la vida cultural dels pobles menuts de la zona.

En el marc de la primera activitat es va presentar, este passat diumenge a Mont-roig, un nou llibre de la col·lecció de contes tradicionals que edita la Comarca del Matarranya. Cada any s’amplia este recull d’històries amb una nova publicació que pretén conservar el patrimoni oral dels pobles.

‘Lo llop i la rabosa i Sant Pere s’ha sorollat’ són els dos nous contes que completen la col·lecció de llibres infantils. En esta ocasió els relats escollits van eixir del VI Concurs de contes tradicions “Quento va, qüento vingue” que se celebra anualment entre els alumnes de les diferents escoles del Matarranya. “És una manera de recuperar el patrimoni cultural i tenir un arxiu perquè no es perden; a més, els xiquets se fan contents perquè ho veuen com un reconeixement al treball i esforç que han dedicat”, explicava José Ramón Arrufat, conseller de la Comarca del Matarranya.

Esta col·lecció té encara moltes històries per recollir i conservar. Segons va avançar Carles Terés, editor de la col·lecció, la nova publicació en què s’està treballant és La Fira de Macarulles, que es podria definir com la versió matarranyenca del conte tradicional “Els músics de Bremen”.

Este any no s’ha tancat un calendari definitiu d’activitats per a les Jornades Cultruals, sinó que s’aniran programant i publicitant segons com evolucione la pandèmia i la resposta del públic. En este primer acte l’assistència va ser força alta, amb unes 50 persones, principalment famílies del poble.

“El viatge de l’Estel”

La tarda va acabar amb un teatre infantil. “El viatge de l’Estel”, el projecte infantil de Poika Teatral, va fer parada a Mont-roig. Carregada de sorra de la platja, l’estrella de mar protagonista de la història, va transmetre l’alegria de viure al grupet de xiquets i xiquetes que es van acostar a conéixer-la. Segons Carla Estupinyà de Poika Teatral “és una obra que tracta dels tresors mundans, de les xicotetes coses que ens fan sentir feliços i ens mostren la part bonica de la vida”.

Video Thumbnail

Activitat Infantil Jornades Culturals Mont roig

La cultura a poc a poc es va obrint camí entre restriccions i mesures de seguretat. Després d'un d'estiu gairebé desert d'activitats, van arrencar al Matarranya les Jornades Culturals, una iniciativa anual del Consell Comarcal que pretén animar la vida cultural dels pobles menuts de la zona. En el m

MARTA JIMÉNEZ

 

Mitjans