Logotips d'organismes oficials
blank

L’exposició “ELLAS. Itinerario de arte contemporaneo en femenino” estarà fins abril a Calaceit

Més de 20 artistes que mostren el seu plantejament artístic i temàtic.

Video Thumbnail
Museu Juan Cabre Calaceit Expo Ellas
Des del passat 27 de novembre i fins al pròxim 18 d'abril el Museu Juan Cabré de Calaceit comptarà amb “ELLES. Itinerari d'art contemporani en femení”. Es tracta d'una exposició temporal d'art contemporani realitzat per dones, en la qual es mostren diverses obres d'art pertanyents a la col·lecció es

Des del passat 27 de novembre i fins al pròxim 18 d’abril el Museu Juan Cabré de Calaceit comptarà amb “ELLES. Itinerari d’art contemporani en femení”.

Es tracta d’una exposició temporal d’art contemporani realitzat per dones, en la qual es mostren diverses obres d’art pertanyents a la col·lecció estable del Museu Juan Cabré. Aquesta col·lecció s’ha anat formant gràcies a les donacions de les i els artistes que han exposat la seua obra a les sales del Museu al llarg de la seua història, concretament des dels anys 90.

La mostra abasta, per tant, un ampli ventall de manifestacions artístiques que va des de la pintura, passant per la ceràmica i l’escultura, el document gràfic, fins a la fotografia i la videoinstal·lació. S’exhibeixen obres d’art de més de vint artistes que mostren el seu particular plantejament artístic i temàtic.

La mostra comença amb un dibuix arqueològic d’Encarnación Cabré, filla de Juan Cabré i primera dona a Espanya a dedicar-se a l’arqueologia de manera professional. Després d’aquest xicotet homenatge a la qual ha de considerar-se com una pionera en la lluita per la igualtat, s’exhibeixen obres d’autores nacionals i internacionals, com Teresa Jasà -ceramista oriünda de Calaceit-, Gema Noguera, Pilar Moré, la fotoperiodista Victòria Rovira, Maribel Vidal-Quadras, Viró Ramos, Laurence Quentin -il·lustradora- o Andre Zurek, entre altres.

Aquesta activitat, que s’enquadra dins del “Projecte Cultura en Igualtat” del Govern d’Aragó, té com a objectiu la posada en valor i la visibilització del paper de la dona en els museus i en el món de la cultura en general. Per a això, a més, s’edita un catàleg que estarà disponible en suport físic i virtual.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank