Logotips d'organismes oficials

La tardor del Matarranya és ‘Salvaje’

El Mas de Bunyol protagonitze un dels reportatges de la revista 'Salvaje' de tirada nacional

La periodista, Virginia Mendoza, i la fotoperiodista, Maysun, nominada als premis Pulitzer, firmen este reportatge. | Foto: NDM

Els cents de voltors lleonats que enlairen de la cresta del Periganyol es dirigixen puntuals al muladar i també observatori del Mas de Bunyol, al terme de Vall-de-roures. La història darrere dels seus impulsors, José Ramón Moragrega i Loli Carrasco, sobrenomenats com Buitreman i Buitrewoman, són el centre de la crònica que ha publicat la revista Salvaje en el seu darrer número en paper.

La periodista Virginia Mendoza, especialitzada en temàtica rural, i la fotoperiodista, Maysun, nominada als premis Pulitzer, firmen este reportatge de crònica periodística sobre este observatori i els anhels d’estos dos matarranyecs. En un primer moment, es pot pensar que l’idea d’este reportatge seria de la redactora en cap de la revista, la vall-de-rourana, Annabel Roda, però la realitat diferix d’este primer pensament. “Va ser la mateixa Virginia la que ens va proposar este tema a la revista sense saber ella que jo provenia de la mateixa comarca que els propietaris del Mas de Bunyol”, a la qual cosa va afegir, “no propose més temes sobre la zona perquè no vull abusar. Ja fa un any a un reportatge sobre l’Alzheimer al món rural es va mencionar a la comarca. No hem d’oblidar que esta revista és de tirada nacional i volem englobar molts llocs i realitats”.

En tan sols un any i mig de vida, esta revista especilitzada en món rural i natura que publique quatre revistes a l’any com les estacions, es manté gràcies als mil subscriptors que li donen suport en una quota anual de 30 euros. “No depenen de grans mitjans de comunicació, marques, grans empreses o editorials. Ens devem als socis que ens donen llibertat per fer periodisme sense pressions”, explique Roda.

A la crònica periodística s’ajunte també la literatura, la poesia i els testimonis en primera persona del món rural de tot el país. “No sol hi ha reportatges, també té lloc la ficció, les entrevistes i sobretot, el contingut està envoltat d’un disseny i fotografies molt cuidats”.

Esta tardor té sabor de Matarranya a Salvaje, una revista que pot aconseguirse a través de la seua pàgina web revistasalvaje.com o bé, demanar-la a la llibreria del poble.

blank

REDACCIÓ
blank Mitjans blank