Logotips d'organismes oficials

Èxit de la primera activitat de ‘Aragón Negro’ a Vall-de-roures

El festival està celebrant la seua 8a edició entre el 15 de gener i el 7 de febrer

Manuel Marlasca va abordar el tema “Crims reals i periodisme d’investigació”. | Foto: Festival Aragón Negro

La Casa de Cultura de Vall-de-roures acollia el passat dissabte 23 de gener el primer acte del Festival “Aragón Negro” (FAN). Una activitat que comptava amb la presència de l’escriptor Manuel Marlasca amb el qual es penjava el cartell de complet.

Manuel Marlasca va abordar el tema “Crims reals i periodisme d’investigació”, exposant la visió que se sol tindre al voltant dels crims, la qual és bastant distorsionada de la realitat a causa del que es mostra en les sèries de televisió i el cinema.

La tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Vall-de-roures, Carmen Lorente manifestava que des de l’organització es mostren “molt contents amb l’inici d’Aragón Negro a Vall-de-roures. Manuel Marlasca és un gran comunicador i hem gaudit amb el seu repàs de criminals d’Espanya i també de les seues dues novel·les, “Cazaré al monstruo por ti”, al voltant d’un conegut pederasta de Ciutat Lineal i sobre el llibre que ha escrit amb Lorenzo Silva sobre la figura de “El Solitario”.

L’acte en la Casa de Cultura de Vall-de-roures es desenvolupava amb totes les mesures sanitàries imposades per la pandèmia del coronavirus i amb un aforament limitat de 30 persones. Segons explicava Carmen Lorente, “l’aforament està marcat al 50% i per tant es podia arribar fins a les 45 persones, si bé s’ha decidit deixar espais entre les unitats familiars que s’han anat inscrivint a l’activitat, ja que tampoc volíem arribar al límit per a aconseguir una major seguretat”.

Al voltant del festival, l’Ajuntament de Vall-de-roures també està organitzant un concurs de microrelats, del qual s’ha ampliat el termini fins al 31 de gener. Actualment es continuen presentant obres tal com apuntava, Carmen Lorente “quan tanquem el termini de presentació de les obres arribarà el moment en què el jurat revise tots els treballs presentats i comencen les reunions telemàtiques amb els membres per anar perfilant els premis d’aquesta edició, que novament comptarà amb molts participants en les diferents categories”.

Aragón Negro comptarà amb nou activitats este pròxim cap de setmana en Vall-de-roures, tant el divendres 29 com el dissabte 30 de gener. Este mateix divendres es comptarà amb el narrador i escriptor espanyol nascut en Albaida (València) i molt vinculat amb Vall-de-roures, Félix Albo, a la Casa de Cultura de Vall-de-roures. Albo ha participat en nombroses activitats fetes en la Biblioteca Municipal. En aquesta ocasió oferirà un teatre d’humor, una espècie de contacontes teatralitzat amb grans previsions de diversió per als assistents a l’acte.

D’altra banda, el dissabte 30 de gener finalitzaran les activitats de “Aragón Negro” amb la presència de l’escriptora María Frisa, en un encontre en el qual presentarà la seua última novel·la “El nido de la araña”. La tècnica de cultura, Carmen Lorente apuntava que “és una oportunitat per a conéixer a esta autora i la seua obra”.

El Festival “Aragón Negro” està celebrant la seua vuitena edició entre els dies 15 de gener i el 7 de febrer amb més de 100 actuacions en diferents municipis de les tres províncies aragoneses. En Saragossa, Aragón Negro, es durà a terme a Calatayud, Pina de Ebro, Daroca, Taute, Saragossa Capital, Utebo, Gelsa, Borja, Marí de Huerva, Alagón, Leciñena i Monegrillo. En la província d’Osca es desenvoluparan a la capital, a Benasque i Estadilla, mentre que en Terol, es faran activitats a Calamocha, Alacanyís, Andorra, Vall-de-roures, Fontdespatla i Terol.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank