Logotips d'organismes oficials

Pena-roja acull una mostra de dibuix a tinta sobre arquitectura

A l'exposició hi ha imatges de diferents pobles de la comarca del Matarranya

Video Thumbnail
Expo Dibuix Tinta PNRJ
Una nova exposició llueix a les parets de l'Ermita de la Mare de Déu de Pena-roja. En esta ocasió es tracta de dibuixos a tinta, on es reprodueixen al detall l'arquitectura de la comarca i també d'edificis emblemàtics d'arreu del món. La mostra es va inaugurar este passat diumenge per aprofitar els

Una nova exposició llueix a les parets de l’Ermita de la Mare de Déu de Pena-roja. En esta ocasió es tracta de dibuixos a tinta, on es reprodueixen al detall l’arquitectura de la comarca i també d’edificis emblemàtics d’arreu del món. La mostra es va inaugurar este passat diumenge per aprofitar els dies festius de la Setmana Santa.

Els quadres exposats son del dibuixant de Vall-de-roures, Alberto Rodríguez, un artista amateur que dedica el seu temps lliure a plasmar en paper l’arquitectura de monuments i edificis. Rodríguez va començar este tipus de dibuixos al 2009 amb la tècnica de ‘plumilla’, però pel nivell de detall i la dificultat que requereix, va passar-se a retoladors tipus ‘rotring’ també de tinta.

Es tracta d’una tècnica complicada i que requereix molta paciència i dedicació, però amb la que s’obtenen resultats espectaculars amb un gran detall. “El tipus de quadres que faig són per veure de prop i fixar-se en els detalls, la gràcia i l’encant és descobrir els detallets que s’han inclòs en els dibuixos” explicava Alberto Rodríguez.

A la mostra hi ha dibuixos de diferents països del món, d’Espanya i de pobles de la província de Terol, com Albarrasí, però al tractar-se d’una mostra al Matarranya, l’autor ha apostat per incloure principalment reproduccions de l’arquitectura local. Tal com explica Rubén Lombarte, regidor de l’ajuntament de Pena-roja, “fa l’ullet al Matarranya, hi ha molts dibuixos de Pena-roja, hi ha unes panoràmiques molt xules de Vall-de-roures, dibuixos de la Freixneda, les places de Queretes o Calaceit i la Torreta de Fondespatla”.

Tota una carta de presentació del Matarranya, que es podrà visitar fins al pròxim mes de juny en l’horari de l’oficina de turisme. Allí, els veïns i visitants podran reconéixer des de racons, fins a construccions monumentals del patrimoni de la comarca i, fins i tot, adquirir com a record alguna de les reproduccions.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans