Logotips d'organismes oficials

Queretes homenatja el Mercat Medieval amb una exposició fotogràfica

També han vestit el poble amb banderoles i escuts medievals

Video Thumbnail
Expo fira medieval Queretes
Per estes dates, sempre al voltant de Setmana Santa, Queretes recuperava el seu passat medieval i potenciava un dels seus productes més reconeguts, el vi. Des de fa dos anys, a causa de les restriccions per la pandèmia, no han pogut celebrar el Mercat Medieval i la Fira del vi. Enguany, però han dec

Per estes dates, sempre al voltant de Setmana Santa, Queretes recuperava el seu passat medieval i potenciava un dels seus productes més reconeguts, el vi. Des de fa dos anys, a causa de les restriccions per la pandèmia, no han pogut celebrar el Mercat Medieval i la Fira del vi. Enguany, però han decidit muntar una exposició fotogràfica per recordar les 15 edicions del mercat a la Sala d’exposicions Tomàs Riva de l’Ajuntament vell.

Este any que podem sortir una miqueta al carrer, dins les normes de seguretat, hem volgut recordar els 15 anys de fira, per a conservar l’esperit de la fira i amb l’esperança que l’any que ve es puga celebrar” explicava Mireia Churio, regidora de cultura de l’Ajuntament de Queretes i membre de l’Associació el Medievo.

Es va inaugurar el cap de setmana passat i durant els dies principals de la Setmana Santa, fins diumenge, també es podrà visitar. Des de l’Associació el Medievo, que ha organitzat l’exposició, i l’ajuntament, que també ha col·laborat, estan molt contents amb la resposta del públic. Segons Churio “va venint gent del poble, veïns que sortien a fer el vermut o a passejar i alguns turistes que han passat per aquí i s’han quedat molt curiosos al veure una fira que no coneixien”.

La Fira del vi i Mercat medieval de Queretes era una de les fires més importants del Matarranya i que més gent atreia. Tal com confirmava la regidora “són unes fires que es complementen molt bé i estan molt consolidades a la comarca. Porten molta gent variada, famílies i gent que vol conèixer vins, però que també dona una volta per dins del poble”.

Per crear un poquet d’ambient festiu han penjat banderoles pels carrers, i han fet una crida als veïns perquè engalanen els balcons amb els escuts familiars. Tot i que no té res a veure amb l’ambient que es creava estos dies al poble, estos menuts actes simbòlics han permés recuperar i recordar l’esperit de la fira.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans