Logotips d'organismes oficials

El castell de Vall-de-roures obri amb visites guiades pels veïns del poble

A partir de diumenge el monument tornarà a obrir al públic.

Video Thumbnail
El castell de Vall de roures obri amb visites guiades pels veins del poble
Ahir els veïns de Vall-de-roures van poder veure in situ com estan quedant les obres del castell de la localitat. Va ser gràcies a unes visites guiades que es van organitzar expressament perquè els locals pogueren conèixer abans que ningú tots els treballs de rehabilitació que s'han estat fent estos

Ahir els veïns de Vall-de-roures van poder veure in situ com estan quedant les obres del castell de la localitat. Va ser gràcies a unes visites guiades que es van organitzar expressament perquè els locals pogueren conèixer abans que ningú tots els treballs de rehabilitació que s’han estat fent estos darrers mesos al monument. A partir de diumenge el castell tornarà a obrir al públic.

Així, per primera vegada en mesos les portes del castell es van tornar a obrir per rebre visitants. Van ser uns visitants especials, eren veïns del mateix poble que van pujar fins al castell per conèixer totes les novetats que les obres han deixat al descobert. Antonio Monfort és un dels guies del castell i explicava quin és l’objectiu d’estes primeres visites: “és com si faigueren una visita d’obra en què la gent del poble pot vore en quin estat estan les obres en este moment, però a demés conèixer los inicis del projecte, com es va gestar la restauració, com s’han aconseguit els diners i quan falte perquè el projecte estiga acabat i operatiu”.

Els veïns van poder veure com mai l’església, des de la tribuna, un espai en alt que albergarà en breu la creu processional. Van passar pel recentment reobert passadís que connecta el temple amb el castell i que dona a la bodega, un nou espai guanyat a les ruïnes, que ara compta amb sostre i material cedit per il·lustrar la seua antiga funció de bodega. Al primer pis, a les sales nobles, s’ubicarà una exposició d’art espanyol, amb reproduccions de pintors com Zurbaran o Sorolla. En este mateix nivell també s’ha recuperat un passadís que porta a l’antiga nevera i la zona més antiga del castell, que tenia una funció eminentment defensiva i que data del s.XII.

La visita va acabar a les almenes del castell, un espai també obert recentment i que oferix unes vistes àrees impressionants tant del centre històric del poble com de tot l’entorn paisatgístic de la comarca.

Monfort assegurava que la gent que ja coneix el castell “se sorprendran molt, perquè no es tracta només d’una rehabilitació, sinó també d’una posada en valor. És molt més espectacular de com estàvem acostumats. Serà el mateix castell, però molt diferent al mateix temps“. Els treballs encara no han acabat, queden els darrers detalls i la museïtzació de l’espai del subterrani.

A partir de diumenge tothom qui ho vulga podrà descobrir els secrets que amaga el castell. Obrirà en l’horari habitual d’estiu, però seguint les restriccions sanitàries d’aforament.

MARTA JIMÉNEZ

 

Mitjans