Logotips d'organismes oficials

PrimaVerArte ompli de cultura els carrers de la Freixneda

Pel centre del poble es van ubicar diferents tallers de dansa, música i disseny artístic

Video Thumbnail
Primaverarte a la Freixneda
Després de molts mesos de sequera cultural a causa de la pandèmia, la localitat matarranyenca de la Freixneda va omplir-se d'activitats, com la primavera s'ompli de flors, gràcies a la iniciativa PrimaVerArte. Allí arrencar la primera edició del PrimaVerArte, un cicle cultural organitzat des de les

Després de molts mesos de sequera cultural a causa de la pandèmia, la localitat matarranyenca de la Freixneda va omplir-se d’activitats, com la primavera s’ompli de flors, gràcies a la iniciativa PrimaVerArte. Allí arrencar la primera edició del PrimaVerArte, un cicle cultural organitzat des de les comarques del Matarranya i el Baix-Aragó Casp. Durant la primera jornada es va poder disfrutar de tallers de ceràmica, il·lustració, dansa, música i es va tancar el dia amb 4 concerts de petit format.

Tal com explicava Núria Gasulla, tècnica de joventut de la Comarca del Matarranya, “este projecte va sorgir en comú amb la Comarca del Baix Aragó Casp, volíem fer un dia sencer amb una mostra de diferents tallers artístics, relacionats en la dansa, la música, la creativitat i en la pintura i després fer una mostra musical. Com que havíem estat tant de temps sense escoltar música en directe, pensàvem que era una bona forma de començar a fer activitats a l’aire lliure”.

Per diferents punts del nucli de la Freixenda es van anar ubicant al llarg del dia diferents tallers. Es va fer un taller de ceràmica amb fang inspirat en la cultura ibera amb Gypsyfango, el taller ‘Trampantojo de letras’ amb Lorena Villegas, un d’afroyin un mètode d’autoconeixement a través de dansa de la mà d’Ana Omella, una classe de percussió amb Bordón Negro i un altre de dj’s amb Kevin Manero i per tancar un sobre l’art de dibuixar lletres, el lettering. Este últim el feia Cristina Espada de Dadú Mundo Rural Creativo qui ens va contar com va plantejar el taller: “anem a fer uns fons de colors i els ensenyaré diferents tècniques per crear lletres amb imaginació i creativitat”.

El públic va respondre molt bé, sobretot els jóvens d’entre 15 i 30, per a qui estaven pensades principalment les activitats. “Hem emplenat tots els tallers i la veritat és que estem molt contentes amb el resultat i també amb l’interès que ha despertat la mostra musical” deia satisfeta la tècnica de joventut del Matarranya.

Raquel Llop, Fer & Eva, Trío Lycankluzh i Bordón Negro van ser els grups encarregats de tancar la jornada amb música d’estils molt variats, però tots d’artistes de les comarques del Matarranya i el Baix Aragó Casp.

Este cap de setmana, el 19 de juny, es repetirà l’experiència a Favara, amb moltes propostes culturals.

MARTA JIMÉNEZ
FOTO: RUBÉN LOMBARTE
Mitjans