Logotips d'organismes oficials

Entreguen les beques ‘Jóvenes Universitarios Teruel’ a cinc futurs estudiants universitaris

La iniciativa creada pel teixit empresarial, entre els quals està Grupo Arcoiris, beneficie a dos jóvens del Matarranya

La beca Jóvenes Universitarios Teruel va sorgir l'any passat de la unió de Caja Rural de Teruel, Fundación Térvalis, el Grupo de Empresas Arcoiris, Oviaragón Grupo Pastores i Cereales Teruel. | Foto: NDM

La beca Jóvenes Universitarios Teruel, que va sorgir l’any passat de la unió de Caja Rural de Teruel, Fundación Térvalis, el Grupo de Empresas Arcoiris, Oviaragón Grupo Pastores i Cereales Teruel, ha resolt la seua primera convocatòria a través de la qual ha seleccionat a cinc jóvens de la província que començaran els seus estudis universitaris el pròxim curs acadèmic. El període de presentació de les sol·licituds va començar al setembre de l’any passat i va acabar al mes de març, sent múltiples les sol·licituds que van arribar per optar a estes beques.

Entre els cinc jóvens que s’han triat, seguint els criteris establerts en les bases de la convocatòria, n’hi ha dos que són del Matarranya. Es tracte, en concret, de Neus Bonet Bisquert, natural de la Torre del Compte, que cursarà el grau de Bioquímica, i de Penélope Riba Orenga, de Vall-de-roures, que estudiarà el grau d’Enginyeria Agroalimentària. Al mateix temps, també s’ha becat a Judith Altabella Milián, natural d’Aguaiva, Alba Lorenzo Eixarch, natural de la Torrossella, i Carlos Sánchez Gascón, de Terol.

Cada un dels cinc futurs universitaris comptarà amb una ajuda màxima de 10.000 euros destinats a compensar les despeses de matrícula, pis i material educatiu. Al mateix temps, esta ajuda es pot renovar cada any, fins a la finalització dels seus estudis, sempre que l’estudiant completo les seues obligacions formatives. Amb este programa, creat gràcies a la col·laboració privada del teixit empresarial de la nostra província, s’ha creat una borsa d’ajuts per a estudiants que vulguen desenvolupar els seus estudis universitaris de grau a Terol o en altres províncies espanyoles.

A través de la concessió d’estes ajudes econòmiques, Caja Rural, Arcoiris, Térvalis, Oviaragón i Cereales Teruel persegueixen que aquelles persones que estiguen en condicions d’accedir a qualsevol formació superior, puga progressar en el seu procés de formació acadèmica universitària fins a la finalització dels seus estudis, buscant millorar el capital humà de la província de Terol.

REDACCIÓ
Mitjans