Logotips d'organismes oficials

Èxit de participació a la primera edició del FAN a Fondespatla

L'escriptor Fernando Marias i la poeta Raquel Lanseros van ser els convidats estrella del Festival Aragón Negro al Matarranya

Raquel Lanseros, Fernando Marias i Juan Bolea durant l'acte celebrat a les piscines de la localitat. | Foto: NDM

Fernando Marias, Premi Nadal, va enlluernar, el passat diumenge a Fondespatla, amb el seu monòleg teatral ‘Esta noche moriré’, que va reunir un centenar de persones al jardí de les piscines. L’escriptor va demostrar els seus dots actorals i la seua gran capacitat narrativa oral, en el marc de la primera edició del Festival Aragón Negro (FAN) al municipi.

L’acte que va servir també com a marc per al lliurament dels premis del Concurs de Microrelats de la localitat. Els guanyadors van ser, en primer lloc, Alicia Martín Serrano, amb ‘La condena’; Antonio Ruiz Andreu, amb ‘Amenazas’, i Ana Francés de Velasco, amb ‘Vidas destrozadas’. Els autors convidats, Fernado Marias i Raquel Lanseros, així com el director del festival Juan Bolea, van ser els encarregats de posar veu als relats guanyadors, en una lectura pública. L’alcaldessa de Fondespatla, Carmen Agud, es va mostrar molt satisfeta amb la qualitat dels relats rebuts al concurs “tots els textos eren preciosos i tenien tots un gran nivell, però vam haver d’escollir-ne tres”.

Prèviament, el dissabte, Raquel Lanseros, Premi Nacional de Poesia, oferia un recital poètic a l’església de la localitat. La bellesa dels seus poemes i el seu art en el recital va captivar a un centenar de persones. Un acte que va comptar amb la presència de Carmen Agud, Juan Alberto Belloch i de Mari Cruz Soriano. L’actuació estava prevista al cementiri medieval, però es va presentar la pluja i van decidir traslladar-la a l’església. “Un espai amb molta capacitat i molt bona sonoritat. Va agradar moltíssim” explicava l’alcaldessa.

El FAN se celebra habitualment a principis d’any, però a Fondespatla van acordar endarrerir-ho a l’estiu a causa de la pandèmia. Des del consistori estaven satisfets amb la decisió: “ha anat molt bé i hem pogut escollir espais amb amplitud. Han estat dels actes més majos que hem fet els últims anys al poble“.

D’altra banda, Octavio Serret, històric col·laborador del Festival Aragón Negro, va organitzar a Vall-de-roures, una trobada literària en què Deméter de Tastavins va convidar a tots els amants del gènere negre a un tast del seu vi Blanc de Noir – Tel·lúric. A l’acte, celebrat a l’espai Camins Serret, van participar els autors Fernando Marías, Raquel Lanseros i Juan Bolea.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans