Logotips d'organismes oficials
blank

Enganxats a les històries

La nova productora audiovisual matarranyenca Linoymero presenten el seu primper vídeoclip, 'Emptiness'

blank
El videoclip es va gravar en una masia de l'Escresola a Pena-roja de Tastavins. | Foto: NDM

Amb una rosella que es convertix en una espina de peix, es presenta Linoymero. Una nova productora, encapçalada per Alex Romero de Vall-de-roures i el penarogí José Blanch, que a principis d’estiu van presentar el seu primer projecte audiovisual. Es tracta d’un videoclip amb esperit cinematogràfic. En sis minuts i sobre la base de la cançó ‘Emptiness‘, que significa ‘buit’, estos dos joves matarranyencs han construït tota una suggerent història. La d’una dona jove que viu sola en una masia i que veu com a poc a poc va perdent tot el que estima. A través de petites revelacions i detalls l’espectador pot anar descobrint els significats més profunds de la història. Blanch ja avança que “té moltes lectures, natres tenim la nostra història, però cada un pot imaginar-se la seua segons el que li transmeta”. Per Romero fins i tot es pot interpretar com una crítica a la despoblació del territori, agafant les masies com el màxim exponent de l’abandonament.

Este projecte va néixer al novembre de l’any passat, quan van veure que els dos tenien inquietuds comunes. Es van llançar a la piscina amb ‘Emptiness’, una cançó que tenia guardada en un calaix Romero i que ara s’ha convertit en la carta de presentació de Linoymero. “Som una productora audiovisual petita i independent amb moltes ganes de fer coses” definix Blanch. “Ens volem dedicar a portar imatge a la música” diu l’altre integrant del tàndem.

Bona resposta de públic
El vídeo es pot veure a través de les seues xarxes socials i de la plataforma YouTube, on acumula més de 9.500 visualitzacions. La bona resposta de la seua primera producció els ha animat a seguir treballant en un projecte que compaginen amb la seua resta d’ocupacions. Per als dos productors “la feina és dura, però quan veus el resultat final compensa i t’oblides del roín. Vam gaudir molt en el procés”. Un procés llarg i complex que va començar amb una pluja d’idees a partir de la música i lletra de la cançó, després van definir el guió i l’estètica que volien donar-li al vídeo. L’enregistrament, fet íntegrament en Peñarroya, a l’Escresola, es va concretar en tot just dos dies. Però després va venir una llarga postproducció i muntatge. “Hi ha moltes coses darrere, molta més feina del què ens pensàvem en un principi” recorda Blanch. De fet per mostrar tot este treball estan apunt de treure el making-off del videoclip. En este ‘com es va fer’ es veuran els moments més divertits de la producció, però també tot el sacrifici que hi ha darrere.

Un segon videoclip
A hores d’ara ja tenen entre mans un nou videoclip, basat també en una cançó pròpia de Romero i amb la veu de Noe Alcaraz de Vall-de-roures. Es tracta d’un projecte molt distint del primer treball que han fet, “és molt més canyero, no té res a veure amb ‘Emptiness’ i el videoclip serà un rotllo totalment diferent” concreta Romero.

En estos moments estan bolcats de nou en un videoclip, encara que no volen tancar-se només en la música i ja avancen que tenen al cap moltes idees lligades principalment al món del curtmetratge. Des de Linoymero afegixen que “tenim els braços oberts a nous projectes que ens proposen, mentre seguirem fent coses. Estem enganxats a les bones històries“. I és que el seu treball es distingix precisament per això, per explicar històries. Encara que siga un videoclip, no es limiten a la típica producció audiovisual d’un grup tocant, sinó que van més enllà. “Busquem el toc cinematogràfic i que tinga al darrere una bona història“, recalca Blanch.

MARTA JIMÉNEZ
blank Mitjans blank