Logotips d'organismes oficials

El Govern d’Aragó allargue la suspensió de les festes a tot el mes d’octubre

La decisió, avalada en l'últim Consell Local, ve marcada per a evitar rebrots per coronavirus. Al Matarranya la decisió afecte a les Festes de Queretes

La consellera de Presidència i Relacions Institucionals, Mayte Pérez, va presidir la reunió de Consell Local ampliat a les diputacions provincials i els ajuntaments de les tres capitals. | Foto: NDM

Ni festes d’agost, ni festes de setembre, ni tampoc festes d’octubre. La DGA i les entitats locals van celebrar el dijous de la setmana passada una nova reunió del Consell Local. La trobada, presidida per la consellera de Presidència del Govern d’Aragó, Mayte Pérez, i en la qual estaven representades les tres diputacions i les alcaldies de les tres capitals provincials, va servir per a tractar diferents qüestions, com ara l’inici del curs escolar, que començarà este dimecres. En la reunió en qüestió també es va parlar de les festes patronals corresponents al mes d’octubre, i en ella es va acordar donar-les per suspeses, evitant possibles rebrots per covid-19. Al Matarranya, Queretes és la població que té les seues festes a l’octubre.

Tots els integrants d’este organisme van acordar prolongar la prohibició de les festes majors durant el mes d’octubre, entenent que davant la pandèmia es pot provocar un efecte cridada i aglomeracions. Des del Govern d’Aragó, la consellera Mayte Pérez va voler «agrair la responsabilitat i predisposició» mostrada pels integrants d’este Consell Local, que com en anteriors reunions han donat «exemple a la societat aragonesa». Al mateix temps, la consellera va recalcar que «com en tots els Consells Locals, s’han pres les decisions amb normalitat, des del consens, compartint el diagnòstic i en funció dels criteris epidemiològics». Al llarg de l’octubre arriben les Festes del Pilar de Saragossa, que solen tindre una resposta massiva.

La titular de Presidència del Govern d’Aragó va fer pública la decisió adoptada pel Consell Local, entenent que «en les circumstàncies actuals, celebrar unes festes patronals no és el més prudent ni el més recomanable», cosa que ha portat a la suspensió dels actes festius per a tot el mes. Ara bé. Mayte Pérez va precisar que «això no vol dir que, com s’ha fet al llarg de tot l’estiu, no es puguen celebrar activitats culturals o d’una altra índole durant estos dies. Això sí. S’han de complir les prescripcions i les mesures que fixe el Departament de Sanitat». Des del sector sanitari recorden que a l’hora d’impulsar estes activitats es recomane l’ús obligatori de mascareta, respectar les distàncies de seguretat i una bona ventilació.

R. LOMBARTE / AGÈNCIES
Mitjans