Logotips d'organismes oficials

Pena-roja ‘estrena’ biblioteca amb l’antologia de Desideri Lombarte

El poble natal de l'emblemàtic escriptor va acollir la presentació del llibre. L'acte va estar presidit per Artur Quintana i Carles Terès, coordinadors de l'obra, i Manuel Rando, president de la DPT

Video Thumbnail
'Obra poètica completa de Desideri Lombarte' es presenta a Pena roja
Pena-roja de Tastavins va celebrar el 'Dia de les Biblioteques' d'una manera especial. I és que la biblioteca municipal, que ha ampliat espai este any, va acollir el divendres 22 d'octubre la presentació de l''Obra poètica completa' de Desideri Lombarte, un treball que ha estat impulsat per l'Instit

Pena-roja de Tastavins va celebrar el ‘Dia de les Biblioteques‘ d’una manera especial. I és que la biblioteca municipal, que ha ampliat espai este any, va acollir el divendres 22 d’octubre la presentació de l’‘Obra poètica completa’ de Desideri Lombarte, un treball que ha estat impulsat per l’Instituto de Estudios Turolenses i coordinat per Hèctor Moret, Carles Tères i Artur Quintana. Va ser precisament Quintana, filòleg i amic de Desideri Lombarte, la persona encarregada de presentar esta obra en un emotiu acte que va comptar també amb la presència de Manuel Rando, president de la Diputació Provincial de Terol, i les autoritats municipals, entre elles Ricardo Blanch, alcalde de Pena-roja.

Esta obra poètica completa de Desideri Lombarte és el primer volum de la Biblioteca Turolense. Es tracta d’una col·lecció de luxe que reunirà grans il·lustres de la província de Terol. No sols del món de la poesia i de la narrativa, sinó també d’altres ciències i arts, com per exemple Luis Buñuel o Concepción Gimeno. Esta antologia de Desideri Lombarte és un llibre de més de 700 pàgines que recopila tota la seua obra poètica, així com alguns dels seus dibuixos. Lombarte va treballar a més narrativa i teatre, i segons va explicar Artur Quintana, entre les seues obres inèdites apareix una traducció que va fer del Cantar del Mio Cid.

Un espai renovat
La presentació d’esta antologia ha servit, al seu torn, per a presentar en societat l’ampliació de la biblioteca municipal. Les instal·lacions, que quedaven petites, han duplicat espai. De fet, Pena-roja de Tastavins compta amb una biblioteca de 80 metres quadrats, aproximadament, en la qual existix un catàleg de més de 5.000 llibres. La renovada biblioteca compta amb una zona infantil, un espai de lectura i una zona d’estudi. Així mateix, també s’empra per a la Formació d’Adults i com a lloc de trobada del Club de Lectura. Durant estos dies, a la biblioteca s’ha celebrat a més una conferència i col·loqui a càrrec del psicòleg Javier de la Torre de Sola.

Els alumnes del CRA Tastavins van visitar les noves instal·lacions de la biblioteca municipal. | Foto: M. Jiménez

Els alumnes del CRA Tastavins van visitar les noves instal·lacions de la biblioteca municipal. | Foto: M. Jiménez

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans