Logotips d'organismes oficials

Santa Àgueda a la Freixneda

Les dones de La Freixneda han sortit al carrer per celebrar el dia de la patrona

Video Thumbnail
Santa Àgueda a la Freixneda
Les dones de La Freixneda han sortit al carrer per celebrar el dia de la patrona, Santa Àgueda, un dia molt emotiu per a les veïnes del poble que després de l'aturada obligada a causa de la pandèmia tornaven a viure una jornada de convivència i plena d'emocions. A més, aprofitant l'encesa de la fogu

Les dones de La Freixneda han sortit al carrer per celebrar el dia de la patrona, Santa Àgueda, un dia molt emotiu per a les veïnes del poble que després de l’aturada obligada a causa de la pandèmia tornaven a viure una jornada de convivència i plena d’emocions. A més, aprofitant l’encesa de la foguera, enguany s’ha cremat l’arbre dels desitjos elaborat pels més menuts del poble.

L’any passat la pandèmia va impedir celebrar Santa Àgueda i, per això, les dones del poble van elaborar un vídeo que es va publicar el mateix dia de la patrona, amb diferents escenes protagonitzades per les dones del poble on es parodiava la gestió de la pandèmia. Un acte simbòlic que va permetre mantenir viva la tradició, però reemplaçar el que es viu un any normal.

Després d’una any sense activitats culturals, des de l’Ajuntament esperen recuperar les festes a poc a poc i encetar nous projectes.

Menuts i grans, dones i homes han pogut gaudir d’un any més de la festa de Santa Àgueda, que tancava l’encesa de la foguera, el bingo i el repartiment de les tradicionals mamelletes i calmant.

REDACCIÓ
Mitjans