Logotips d'organismes oficials

Llarga vida a la Ronda de Boltaña

Lledó viu un multitudinari concert i posterior ronda pels carrers, coincidint amb la celebració dels 30 anys de vida d'una de les formacions musicals més consolidades d'Aragó

La visita de La Ronda de Boltaña va incorporar una ronda nocturna pels carrers del poble. Foto: NDM

La Ronda de Boltaña és sinònim de festa, d’emocions i d’una música que arribe al cor perquè parle de la nostra essència rural. El passat 19 de març, Lledó ho va viure en les seues pròpies carns, gràcies a una actuació al pavelló i a una posterior ronda pels carrers del poble en una jornada per a emmarcar. La formació musical, que enguany commemore els seus 30 anys d’existència i que inclús va ser felicitada pel públic per este aniversari rodó, va emocionar amb les seues cançons. De fet, molta gent de la comarca i de la contornada, que tenia moltes ganes de Ronda de Boltaña, no es va voler perdre l’actuació i el poble de Lledó va vibrar com a les festes. Més de 350 persones van assistir a una actuació per la tarde que es va complementar amb la posterior ronda de nit per les principals places i carrers del poble. Es van repartir casquetes, mistela, aiguardent i pastes entre tots els veïns, tancant un dia molt intens i d’aquells que queden gravats en la memòria.

Tere Crivillé és l’alcaldessa de Lledó, i va remarcar que «va ser una festa que vam viure amb moltes ganes perquè ha segut una cosa que hem organitzat entre tot el poble». Una actuació que Lledó tenia pensada des del 2019 però que, pels motius que tots coneixem, ha hagut d’esperar. Una llarga espera que es va traduir en una resposta multitudinària. I no sol per la gent de Lledó, que «vam fer un dinar per als veïns i fills del poble on érem més de 180 persones», sinó per veïns de moltes poblacions del Matarranya que van aprofitar la tarde de dissabte per a xalar dels himnes rurals de La Ronda de Boltaña. Cançons recents i que posen la pell de gallina, com Aquí o Un pasodoble entre las ruinas, que se sumen a grans clàssics com La Revolandera, Días de albahaca o País Perdido. La Ronda de Boltaña, una de les formacions musicals més consolidades i a la vegada apreciades d’Aragó, i que feia uns anys que no venia prop de casa nostra. De les últimes, a Aiguaviva l’any 2014.

«Cada cançó va ser com un himne, tocant l’ànima del públic, perquè les seues cançons parlen dels rius, de les muntanyes, del món rural, del despoblament, de tot allò que ens preocupe i ens afecte», va recordar l’alcaldessa de la població. I és que «ha segut de les vegades que més ha vibrat Lledó. Un èxit de tot el poble. Aquí, al mes de juliol, no haguérem cabut tots». A través d’esta proposta cultural, Lledó, un municipi que tot i que d’una altra manera enguany ha mantingut la festa de Sant Antoni, «hem volgut recuperar l’alegria i la vida dels nostres pobles», va afegir Tere Crivillé. I què millor que amb La Ronda de Boltaña, una de les formacions més estimades i requerides d’Aragó, la qual abandere eixa identitat i eixe sentiment rural del poble aragonès. «Les cançons de La Ronda de Boltaña arriben a tothom. Però la seua qualitat humana, encara més», va tancar l’alcaldessa de Lledó, que va agrair a tot el públic assistent al concert i a la ronda la seua implicació en esta festa.

REDACCIÓ
Mitjans