Logotips d'organismes oficials

Carlota Torrents, o com presentar un llibre sobre creativitat de forma creativa

L'escriptora i ballarina de Queretes presente 'A mi musa la invento yo', un assaig que parle sobre la creativitat i com es pot estimular

D'esquerra a dreta, la periodista Annabel Roda, l'autora Carlota Torrents i la il·lustradora Lina Lukmine. Foto: R. LOMBARTE

Les instal·lacions de Flora de Pena-roja i el Centro Cultural de Queretes han segut els escenaris triats per a la presentació de ‘A mi musa la invento yo’, l’últim llibre de l’escriptora i ballarina Carlota Torrents. Parlem d’un assaig que tracte sobre la creativitat i com estimular-la. Però si el llibre parle sobre creativitat, la forma de presentar-lo no va ser menys. Envoltada de la il·lustradora Lina Lukmine i la cantant Luciana Spadafora, la presentació es va transformar en una ‘performance’ que va sorprendre més d’un. A Pena-roja, la presentació de l’obra va anar a càrrec de la directora de la revista ‘Salvaje’, Annabel Roda. A Queretes va ser el músic Fernando Mallén l’encarregat de conduir l’acte.

Sobre el llibre en qüestió, Torrents va explicar que «hem fet la presentació de l’única manera que a mi se m’acut fer una presentació: diferent, original. No m’imagino fent una ‘cosa normal’. La vaig imaginar d’esta manera. Una presentació on estigués present la música, perquè la música està molt present en el llibre, i on no hi podia faltar el moviment perquè jo em dedico al moviment». Un assaig, este ‘A mi musa la invento yo’, que parle «sobre el fenomen de la creativitat. Intente explicar què és la creativitat i quins són els ingredients que intervenen perquè emergeixi un comportament creatiu en les persones». Un assaig que «no pretén ser un llibre de receptes, sinó que busque que la persona que el llegeixi entengue què és la creativitat i com es pot estimular».

De fet, l’autora va remarcar que no hi ha una manera o una única manera d’incentivar la creativitat, sinó que «depèn de les teues circumstàncies, de la teua personalitat, de les teues habilitats i experiències». I la proposta del llibre és precisament esta. Una obra, ‘A mi musa la invento yo’, que gire molt al voltant de l’obra de Jorge Dréxler. Carlota Torrents va explicar que «a mi el que més m’ha inspirat és la gent que juga molt amb la paraula, sigue escrivint o cantant». I aquí apareix Dréxler. Un cantant que «juga amb les lletres de la seua música, amb una aparent simplicitat que en realitat explica moltes coses». L’autora va apuntar també que a través d’este llibre «explico que els límits t’ajuden a estimular la creativitat».

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans