Logotips d'organismes oficials

Producte local i nou itinerari en el retorn de la Fira de Maig

Vall-de-roures va reviure els passats 7 i 8 de maig la Fira Comercial i Ramadera. El consistori va estrenar nova ubicació del mercat ambulant al carrer de la Sequiola

Video Thumbnail
Producte local i nou itinerari en el retorn de la Fira de Maig
Els passats 7 i 8 de maig, Vall-de-roures va recuperar una de les festes de primavera més esperades. Parlem de la Fira Comercial i Ramadera, la seua Fira de Maig, que després de dos anys suspesa com a conseqüència de la pandèmia ha reaparegut a l'agenda cultural del Matarranya. I ho ha fet amb un no

Els passats 7 i 8 de maig, Vall-de-roures va recuperar una de les festes de primavera més esperades. Parlem de la Fira Comercial i Ramadera, la seua Fira de Maig, que després de dos anys suspesa com a conseqüència de la pandèmia ha reaparegut a l’agenda cultural del Matarranya. I ho ha fet amb un nou recorregut. De fet, i tal com ja es va plantejar el consistori el 2020, el mercat ambulant va unir el casc històric de la població amb la zona educativa a través de Lope de Vega, el carrer que es coneix tradicionalment com la Sequiola. Per la seua part, la carpa del bestiar, que enguany va reunir 21 expositors del sector oví, i la zona comercial i gastronòmica, es van repartir pel pavelló i la zona educativa. Mils de persones es van acostar entre els dos dies a la capital del Matarranya, aprofitant dos dies de bon temps en els quals no van faltar les propostes, entre elles el minigolf, la creació d’un mural o la projecció del documental ‘La senda del pastor’, obra de Silvia Pradas.

Des de l’organització es van mostrar molt contents de la celebració de la fira. Carmen Lorente, tècnic de Cultura de l’ajuntament de Vall-de-roures, va explicar que «la tornada de la fira és un moment molt esperat pels veïns. Portem des del 2019 sense poder celebrar la fira. I tot i esta parada, els canvis i el nou recorregut, hi ha hagut molt moviment de gent i les opinions que hem rebut, tant dels expositors i firatans, com dels participants, és molt positiva». Una de les grans novetats que s’ha viscut amb la recuperació de la Fira de Maig és el canvi d’ubicació del mercat. «És una cosa que contemplàvem inclús abans de la pandèmia», va concretar Lorente, de manera que el recorregut «tinguere una continuïtat des de la plaça major al pavelló». Enguany, i amb la previsió de mantindre’l per a pròximes edicions, el pavelló va estar orientat a empreses del territori, mentre que la carpa de bestiar i el recinte dedicat al Campionat de Gossos Pastors, es va situar davant de l’institut.

Una altra de les activitats que s’ha recuperat és el Campionat de Gossos Pastors, que en esta segona edició va reunir professionals de diferents racons de la geografia nacional. En total, 16 pastors es van inscriure en este campionat, i la victòria va ser per a Juan Ramón Boj, de la Vall, seguit d’Alberto Riba, de Vall-de-roures. ATADI també va tindre el seu lloc a la Fira de Maig, igual que l’Associació de Santa Àgueda, Embou o l’Escola d’Hostaleria de l’IES Matarranya. Precisament, Santiago Garín, cap de departament, va explicar que «tots els anys, i coincidint que gran part de l’alumnat de segon està en pràctiques i part del professorat estem més alliberats, durant el mes de maig fem diferents eixides per promocionar els ensenyaments que aquí impartim». La més immediata va ser la Fira de Maig, i hi van presentar una sèrie de tapes. Tots els diners guanyats durant la fira els destinaran a les millores que necessite l’Escola d’Hostaleria.

R. LOMBARTE / A. SEGURA
Mitjans