Logotips d'organismes oficials

Valljunquera, capital de la tapa, dels grans vins i del producte de la terra

La Fira de la Tapa va reunir centenars de visitants del Matarranya i de comarques veïnes durant dos dies marcats per la germanor i el bon temps. El producte de proximitat, fil conductor d'una gran festa

Video Thumbnail
Valljunquera, capital de la tapa, dels grans vins i del producte de la terra
Crepes dolces, còctel de gambes, pinxos de pollastre i infinitat de tapes dolces i salades. Valljunquera ha recuperat la seua Fira de la Tapa en una edició marcada per la calor i, sobretot, pels retrobaments. Les principals places del municipi van viure el retorn d'esta festa de primavera, per les q

Crepes dolces, còctel de gambes, pinxos de pollastre i infinitat de tapes dolces i salades. Valljunquera ha recuperat la seua Fira de la Tapa en una edició marcada per la calor i, sobretot, pels retrobaments. Les principals places del municipi van viure el retorn d’esta festa de primavera, per les quals van passar centenars de persones durant els dos dies de la fira. En total, 14 estands diferents i més de 60 tapes que van atraure molt de públic, especialment procedent del Matarranya i del Baix Aragó. Una fira que enguany va tindre un pregoner de luxe. I és que el president de la Diputació Provincial, Manuel Rando, va ser l’encarregat d’estrenar una fira que arribe enguany a la 5ena edició. Valljunquera va estar molt engrescada durant els dos dies, obrint la Fira de la Tapa amb la plantada d’un nou om a la Plaça del Sechá i la posterior fotografia de tots els veïns i veïnes. A continuació, recorregut oficial per la fira, visitant els diferents estands que van preparar per l’ocasió les associacions i colles de Valljunquera i professionals del món de la gastronomia.

En relació a la fira, Rando va apuntar que “les fires són molt importants per a la nostra província”. De fet, enguany la Diputació “hem duplicat les ajudes a les fires“, enteses no només “com un espai idoni per promocionar la gastronomia i els nostres productes”, sinó també “com a punts de trobada i de reunió entre veïns i entre amics”. Manuel Rando va afegir que “a la nostra província, i al Matarranya en particular, teniu uns productes de gran nivell”. De fet, el president de la Diputació va recordar que “porto 32 anys portant a casa oli d’oliva d’este territori”. Però l’oli només és un dels múltiples exemples que tenim a la província, perquè “qui diu oli d’oliva, diria préssec, trufa, safrà, pernil, ternasco o formatge”. Producció de grans productes que “són una conjunció amb el turisme de primer ordre“. La inauguració de la Fira de la Tapa va estar acompanyada de la música dels gaiters de Massalgorfa. De fet, la música va tindre molt de protagonisme durant bona part del dissabte. Per la tarde, van ser els músics d’Alcabatuk els encarregats d’animar la fira.

Des de l’organització es van mostrar molt contents en l’evolució de la Fira de la Tapa, tant per la resposta de les entitats i associacions del poble a l’hora de posar paradeta, com per part dels visitants, que durant els dos dies li van regalar un gran ambient a la població. Sobre esta qüestió, Susana Traver, alcaldessa de Valljunquera, va concretar que “eixim d’esta edició de la fira amb la sensació de que és una festa ineludible per a natres, i ara mateix és difícil concebre Valljunquera sense la seua Fira de la Tapa”. Traver va reconèixer que “la fira va nàixer fa uns anys carregada d’incerteses, perquè no sabíem si tindríem èxit o no. Però, sincerament, crec que és de les Fires del Matarranya que genere més expectació entre els visitants”. Calor al marge, que molts xiquets i xiquetes van resoldre banyant-se a la font de l’Airasa, durant els dos es va viure un gran ambient. De fet, des del consistori van recalcar que “el poble estava ple, inclús més que a festes“, i que esta fira s’ha consolidat com una festa més que, a la vegada, vol posar en valor el sector primari i l’oli d’oliva.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans