Logotips d'organismes oficials

Fundació Dinópolis impulse una exposició sobre els jaciments paleontològics BIC

La mostra verse sobre 17 jaciments de la província, i la presentació i primera parada d'esta col·lecció itinerant serà Galve

L'exposició conste de diferents panells i verse sobre els jaciments paleontològics de la província. Foto: NDM

La Fundació Dinópolis ha posat en marxa l’exposició itinerant ‘Els jaciments paleontològics BIC de la província de Terol’. Esta mostra té com a primera parada la localitat de Galve. Concretament, estarà ubicada a la casa consistorial fins al pròxim 22 de juny. A continuació viatjarà a a El Pobo (Terol), podent gaudir-ne des del 24 de juny, coincidint amb la celebració de la 22a edició del Festival de música Poborina Folk, i fins al 17 de juliol. Així mateix, des de la Fundació Dinópolis es pretén que, al llarg de l’any 2022 i a causa del seu caràcter itinerant, es pugue mostrar a la resta de municipis que allotgen els jaciments paleontològics BIC de la província de Terol.

Segons el director de la Fundació Dinópolis, Alberto Cobos, «la mostra conste de 21 panells expositius dissenyats de manera atractiva i didàctica. S’hi mostren diverses generalitats sobre el patrimoni paleontològic i sobre la seua utilització en l’àmbit científic i divulgatiu a favor del desenvolupament territorial. A més, es donen a conèixer les característiques principals de cadascun dels disset jaciments paleontològics que a la província són Bé d’Interès Cultural». Entre ells hi ha el jaciment de grans pistes de fòssils d’invertebrats del Juràssic (fa uns 160 milions d’anys) de Bueña, els tretze jaciments d’empremtes de dinosaures situats a Ababuj, Abenfigo, Ariño, El Castellar, Galve i Miravete de la Sierra, així com els dos jaciments de vertebrats del Turoliense (fa uns 7 milions d’anys) a Concud i el del Villafranquiense (fa uns 2 milions d’anys) a La Puebla de Valverde.

Cal apuntar que esta exposició forme part de les diverses actuacions paleontològiques i museogràfiques que impulse la Fundació Dinópolis en el marc del projecte ‘Els jaciments paleontològics BIC de la província de Terol com a factor de desenvolupament territorial (Dinosaur Tracks Road)’, uns treballs que són subvencionats pel govern central i el Govern d’Aragó a través del FITE.

REDACCIÓN
Mitjans