Logotips d'organismes oficials

Els veïns de Lledó, contents amb la variada Setmana Cultural

Els actes més destacats van ser la marxa senderista, el sopar de convivència i el concert

La rondalla Laudística 'Antología' va omplir de públic l'església parroquial. | Foto: M. Jiménez

Durant una setmana Lledó s’ha omplit d’activitat gràcies a l’agenda que ha organitzat l’associació cultural de la localitat. Entre setmana a les tardes es van organitzar diferents tallers com un de risoteràpia, un de treballs manuals amb tela per a tots els públics i també hi va haver una tarda dedicada als més menuts, amb jocs infantils.

El plat fort va vindre el cap de setmana. “Divendres va ser la marxa senderista que té sempre molta afluència. Marxem des de Lledó fins a l’ermita, anem de dia, però la tornada ja és de nit. I a la gent li agrada molt”, explica la presidenta de l’associació cultural, Mari Alba Ortís. Dissabte va tindre lloc un dels actes que també té més bona acollida i que es repetix any rere any, el sopar de convivència i el posterior ball.

Es tradicional a Lledó acabar la setmana cultural amb un concert, en esta ocasió l’escenari va ser la bonica església parroquial i la música la van posar la rondalla laudística ‘Antología’. Una agrupació de Saragossa, però que compta amb membres de localitats del Matarranya i que s’estrenava per primera vegada aquí. Va arrancar el concert amb ‘Alma Llanera’ de Pedro Elias Gutíerrez, que és considerat l’himne oficiós de Veneçuela, i van continuar amb un repertori de música més tradicional, on no van faltar les jotes.

 

Com en altres pobles de la comarca a Lledó aprofiten els mesos estivals per a preparar activitats culturals. Tal com diu Ortís “aprofitem a l’estiu per a fer la setmana cultural, perquè així tenim més públic de la gent que té casa i ve a passar l’estiu aquí”.

Teresa Crivillé, l’alcaldessa de la localitat, va voler destacar la feina i implicació de la gent de l’associació cultural, “treballen molt, i amb el poc pressupost que tenen organitzen moltes activitats que ajuden a donar vida al poble”.

Des de l’associació preparen amb gust i il·lusió la setmana cultural, però sí que els agradaria que s’apuntara gent nova. Segons Ortís, “som una junta que fa anys que va començar i ens agradaria que hi hagués un relleu, però per ara no hi ha ningú i anem aguantant. Tenim encara ganes de continuar”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans