Logotips d'organismes oficials

Marta Momblant Ribas, Premi Guillem Nicolau 2022

El Govern d'Aragó atorga esta distinció literària per a obres en català d'Aragó

Marta Mombalnt és la tercera vegada que rep el guardó. | Foto: NDM

La Direcció General de Política Lingüística del Govern d’Aragó va fer públic dijous passat la resolució del Premi Guillem Nicolau 2022, que ha recaigut en l’escriptora Marta Momblant Ribas, barcelonina amb arrels en Beseit. L’objectiu d’este guardó, dotat amb 3.000 euros, és reconèixer la labor literària en català d’Aragó.

El jurat –compost pel cap de Servei de Política Lingüística, Francho Beltrán, com a president; Lluís Rajadell Andrés (guanyador de l’edició de l’any 2021), Carmen Mesalles Rue i Lorda Ibarz Llop, com a vocals; i l’assessor docent Carlos Costa Sorolla, com a secretari–, va decidir, per unanimitat, atorgar el guardó a l’obra titulada ‘Dona Lletra Aigua’ que, oberta la plica, va resultar ser original de Marta Momblant.

El jurat ha premiat l’obra perquè descriu la societat i el territori d’una comarca aragonesa, el Matarranya, des d’una òptica femenina i feminista, amb un llenguatge àgil i, a vegades, poètic, mostrant la necessitat de lluitar pel reconeixement d’una les llengües de la Comunitat, el català d’AragóÉs la tercera vegada que Mombalnt rep el guardó, després de ser premiada en 2009 i en 2018, amb les novel·les ‘La venta de l’Hereva’ i ‘Arbagel‘, respectivament. Este premi porta el nom de l’humanista i traductor de Maella del segle XIV Guillem Nicolau.

REDACCIÓ
Mitjans