Logotips d'organismes oficials

‘Arte Joven’ desborda Valljunquera de cultura provinent de quatre comarques

Este projecte ha estat el responsable d'omplir el poble de Valljunquera de diferents propostes artístiques i culturals com exposicions, tallers, concerts, teatre i, fins i tot, un vermut amb música i poesia en directe

Video Thumbnail
'Arte Joven' omple Valljunquera d'activitats culturals
Enguany, Valljunquera ha estat l'encarregada d'albergar 'Arte Joven'. Unes jornades en les quals joves de quatre comarques diferents exposaven les seues obres. Exposicions, tallers i concerts han estat algunes de les activitats amb les quals es pretén donar a conéixer l'art dels joves en el món rura

Enguany, Valljunquera ha estat l’encarregada d’albergar ‘Arte Joven‘. Unes jornades en les quals joves de quatre comarques diferents exposaven les seues obres. Exposicions, tallers i concerts han estat algunes de les activitats amb les quals es pretén donar a conéixer l’art dels joves en el món rural. Nuria Gasulla és tècnica de joventut de Comarca del Matarranya i comentava que “som quatre comarques, que a més d’altres projectes en els quals participem, ens hem embarcat en este projecte d’Arte Joven”. I és que les comarques del Matarranya, Baix Aragó-Casp, Rivera Alta de l’Ebre i Campo de Borja són els territoris participants en esta iniciativa i “estem encantades, perquè és una manera perquè els joves es moguen en els quatre territoris. Han anat joves del Matarranya allí, i en esta edició a Valljunquera tenim a joves de la Rivera Alta amb exposicions, tallers, també tenim música amb un grup del Campo de Borja i el teatre de Pedrola, uns joves de la Terra Alta. Amb la qual cosa estem encantades que el talent jove es moga per Aragó i que totes les comarques els puguem conéixer.”

Les exposicions van ser molt variades. Es va poder gaudir de fotografia, pintura i, fins i tot, moda. Artistes de totes les edats i de diferents disciplines ho van fer possible. Ainara Alzaga, artista resident en Ràfels va portar dos pintures a l’oli, una en acrílic i una altra que és en llapis repassada amb stabilos. Mentre que Óscar Blanch, de Pena-roja comentava de la seua exposició que “he portat diferents obres que he realitzat, sobretot en este any i alguna en anys anteriors. Es basa en obres a carbonet, de llapis compost, a més d’algunes aquarel·les i olis, i especialment de diverses escultures”. Amb el que més disfruta Óscar és amb els dibuixos de retrats i paisatges de l’entorn en aquarel·les. I és que este jove pena-rogí, llicenciat en biologia i que té fins i tot un doctorat en eixa matèria, ha decidit que la seua vida gire 180 graus per a dedicar-se al que més li agrada, l’art.

Han estat unes jornades repletes d’activitats, que han tingut com a objectiu visibilitzar els treballs dels joves artistes. Una de les coses que més va cridar l’atenció va ser una instal·lació interactiva, la qual va estar plena de gent durant tota la tarda. “Es podria dir que és com un escape room digital, d’uns 10 minuts, on has de fer diferents proves. Jugant és quan acabes d’entendre la història i el que va passa”, comentava Isaac Balaguer, el creador d’esta instal·lació interactiva i provinent de Maella. I afegix que “és com un assaig de les noves tecnologies i el que pot venir en estos anys”. Este jove artista ha creat i programat tota la música, diàlegs i dissenys del projecte.

Un cap de setmana que a més va comptar amb un vermut, en el qual es va poder gaudir de música en directe i d’un recital de poesia que va finalitzar amb un micròfon obert. A la tarda, es va gaudir d’una obra de teatre jove. Malgrat la pluja, el projecte ‘Arte Joven’ va tenir un gran èxit de participació tant pel nombre d’artistes, com pels veïns del territori que es van interessar per la iniciativa.

ISABEL APARICIO

Mitjans