Logotips d'organismes oficials

‘Los Espontáneos’ es proclamen guanyadors de l’IV concurs de xarangues de Vall-de-roures

Esta edició ha tingut una resposta massiva i ha batut rècords de participació amb 6 grups participants

Video Thumbnail
'Los Espontáneos' se proclamen guanyadors del 'Concurs de Xarangues' de Vall-de-roures
Tota una tarda de música i molta diversió és el que es va viure el dissabte 20 de maig a la capital del Matarranya. I és que va tenir lloc una nova edició del concurs de Xarangues de Vall-de-roures. 'Los Espontáneos', procedents de la província de Terol, van ser els guanyadors del torneig. La xarang

Tota una tarda de música i molta diversió és el que es va viure el dissabte 20 de maig a la capital del Matarranya. I és que va tenir lloc una nova edició del concurs de Xarangues de Vall-de-roures. ‘Los Espontáneos’, procedents de la província de Terol, van ser els guanyadors del torneig. La xaranga d’Osca ‘Pintacoda‘ es van proclamar segons, mentre que els valencians ‘Tot a una‘ van quedar en tercer lloc.

Una cita que va omplir el municipi d’un gran ambient festiu en una tarda carregada de música de xaranga i que va abarrotar els carrers de gent. A més, i a diferència del concurs de l’any passat, en el qual va costar trobar participants, enguany les xarangues candidates van respondre de manera massiva. Andrés Boix, membre de l’Associació Jóve de Valderrobres, organitzadora del concurs, comentava que, “enguany és l’any que més participants tenim. Han vingut 6 xarangues i hem hagut de descartar unes quantes”, i afegia que “enguany hem tingut molta afluència i hem hagut de descartar una mica. Però estem molt contents amb l’actuació de la gent”.

La plaça d’Espanya va ser el punt de trobada i la carta de presentació d’un concurs que va continuar amb una cercavila pel carrer de la Sequiola i fins al pavelló. Allí va continuar la festa, amb un escenari preparat per a l’ocasió i un jurat que s’encarregava de valorar les actuacions. Boix ens explica la manera de puntuar a les xarangues en este concurs, “l’originalitat, el canvi de repertori de una xaranga de sempre i l’animació del públic, sobretot, això és el que més compta”.

Sabor de festa major és el que es respirava pels carrers de tot el poble. Gent de totes les edats i de municipis de tota la comarca van omplir la plaça i els carrers de Vall-de-roures amb moltes ganes de festa. I és que, segons afirmava Boix, “la gent de la comarca respon de seguida. Igual que amb la Fira de la Birra, a la festa de les xarangues la gent respon molt“, de fet, “les xarangues en esta zona de Terol, Saragossa i en tot el que és Aragó, els encanta. A més, aquí a Vall-de-roures com tenim xaranga pròpia i hi ha dos o tres per zones veïnes, la veritat és que la gent xala veient xarangues diferents i amb diferents repertoris”.

Donada la seua originalitat, ‘Los Espontáneos’ es van emportar el primer premi del certamen. ‘Pintacoda’ i ‘Tot a una’ van quedar, per este ordre, en segon i tercer lloc en esta edició. Un certamen que, per la gran acollida que té, sembla que ha arribat per a quedar-se.

Mitjans