Logotips d'organismes oficials

Tres negocis del Matarranya, en els 20 anys del concurs de tapes ‘Jamón de Teruel’

Són 'La Torre Restaurante' de la Torre del Compte, 'Inspira Street Food' de Vall-de-roures i 'Hospedería Virgen de la Fuente' de Pena-roja

La cuinera de Inspira Street Food de Vall-de-roures presentant la seua tapa a l'organització. Foto: M. Jiménez

El Jamón de Teruel està en boca de tots. De fet, és una de les marques més conegudes de la nostra província i un dels distintius més valorats del nostre territori. Des de fa uns dies, i a través de la Denominació d’Origen i els Empresaris Turístics de la província, s’ha engegat una nova edició del concurs de tapes ‘Jamón de Teruel’. Un certamen que enguany commemore els 20 anys de vida i que té una bona remesa de candidats a «la millor tapa de pernil» de la província. El concurs s’allargue fins al pròxim 24 de setembre, i durant eixe temps els clients tindran l’oportunitat de degustar les tapes que els 44 negocis participants han presentat a concurs. Entre els candidats tenim tres tapes del Matarranya, que es podran degustar en els corresponents restaurants participants. Tenim la proposta d’espàrrecs i magre de quatre textures de La Torre Restaurante, de la Torre del Comte; la tapa ‘me gustas tanto como el jamón’ que ha presentat Inspira Street Food, de Vall-de-roures; i l’ou amb patata i magre de la Hospedería Virgen de la Fuente, de Pena-roja.

De cara al pròxim 3 d’octubre, un jurat professional s’encarregarà de valorar quina és la millor tapa d’este concurs de tapes. Els participants provenen, principalment, de la capital provincial, on hi ha una consolidada tradició de tapeo. De fet, 34 dels 44 negocis provenen d’allí. Els altres candidats són de poblacions més disperses, i enguany apareixen tres candidats d’Albarrasí, dos de Mora de Rubielos, un d’Alcanyís i un altre d’Utrilles, així com les tres propostes del Matarranya. Entre les persones que degusten les tapes també hi haurà premis. De fet, l’organització del concurs de tapes sortejarà entre totes les persones que voten un cuixot de Denominació, així com vins de Viñas del Vero, productes de Coca-Cola i de la cervesa Turia, que són els tres productes que patrocinen el concurs. A meitats de juliol, aprofitant la celebració dels 20 anys del concurs de tapes, el president del consell regulador de la D.O. Jamón de Teruel, Ricardo Mosteo, va presentar el certamen al Matarranya, on va destacar la singularitat d’este concurs, únic a Espanya, i del pernil tan bo que es fa al territori.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans