Logotips d'organismes oficials

El conseller Manuel Blasco defense la gastronomia i el turisme com a motors econòmics de la província

Va estar present a la final del concurs de tapes Jamón de Teruel, on el premi va recaure en el Gastrobar Micelios d'Alcanyís. Inspira Street Food, de Vall-de-roures, va arribar a la final a dotze

Gastrobar Micelios d'Alcanyís es va endur la final del concurs de tapes, que enguany celebre 20 anys de vida. Foto: NDM

El conseller de Medi Ambient i Turisme del Govern d’Aragó, Manuel Blasco, ha destacat la importància de la gastronomia per a atraure inversions i turisme al territori. Unes declaracions que va fer coincidint amb la final del concurs provincial de tapes que impulse la denominació d’origen ‘Jamón de Teruel‘, i que es va viure el 4 d’octubre passat a les instal·lacions de Dinópolis Teruel. En este sentit, Blasco ha defensat que enguany «celebrem la 20a edició d’este concurs, i durant tot este temps, tant la gastronomia com el turisme ha canviat molt a la província. S’ha aconseguit molt, i encara es pot aconseguir més», entenent que tant el turisme com la indústria agroalimentària són motors econòmics de la província.

Blasco va fer entrega del premi a la millor tapa d’estes 2023, que va anar a parar al Gastrobar Micelios d’Alcanyís per la seua proposta ‘La ilusión de Carpanta’. En l’entrega de premis també van estar el president de Teruel Empresarios Turísticos, Roche Murciano, i el president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen ‘Jamón de Teruel’, Ricardo Mosteo. A l’acte, el titular de Medi Ambient i de Turisme del Govern d’Aragó va recordar que la gastronomia serà precisament la temàtica central de l’estand d’Aragó a la pròxima edició de FITUR. En este sentit, Manuel Blasco va defensar que «l’estrella de FITUR d’enguany serà la gastronomia aragonesa. Traiem pit dels nostres productes, del nostre patrimoni, dels empresaris i de totes les excel·lències que hi ha a la província».

L’edició número 20 del concurs de tapes que impulse la denominació d’origen ‘Jamón de Teruel’ s’ha convertit en un interessant reclam per omplir els bars i restaurants de la geografia provincial. Enguany, un total de 44 negocis s’han sumat a la iniciativa, els quals, entre el 14 i el 24 de setembre, van posar a l’abast dels seus clients la tapa que presentaven a concurs. Entre els participants teníem sobretot locals de la capital provincial, però també bars i restaurants de Mora de Rubielos, Albarrasí, Utrilles, Alcanyís, així com tres del Matarranya, com són ‘La Torre Restaurante’ de La Torre del Comte, ‘Hospedería Virgen de la Fuente’, de Pena-roja, i ‘Inspira Street Food’, de Vall-de-roures. De fet, i després de la deliberació del jurat, format per 10 persones anònimes, i del vot popular, Inspira Street Food va disputar eixa final a 12 que es va endur Micelios d’Alcanyís.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans