Logotips d'organismes oficials

Últims dies per participar en el concurs fotogràfic ‘Comarca del Matarranya’

Este any, a més de les modalitats d''Entorn i Paisatge' i 'Valors del Matarranya', hi ha la 'Categoria especial' dedicada a la via ferroviària Val del Zafan

Els guanyadors es coneixeran durant la Fira de Recursos Naturals i Medi Ambient de Ràfels. Foto: NDM

El concurs fotogràfic ‘Comarca del Matarranya’ entra en la seua recta final. Als amants de la fotografia només els queden uns dies per participar, ja que el termini d’inscripció es tanque el pròxim 16 d’octubre. Es tracta d’un certamen que té com a objectiu posar de manifest els valors naturals i patrimonials del territori i està dividit en tres modalitats. Els temes són ‘Entorn i paisatge i medi ambient‘, ‘Valors del Matarranya‘, i la ‘categoria especial’ que en esta edició l’han volgut centrar en l’Antiga línia de tren Val de Zafán.

Per fer un petit repàs a les modalitats parlem amb Arturo Queral, tècnic de Comarca del Matarranya, i ens explica que “tenim la modalitat d’Entorn, paisatge i medi ambient, que inclou dos categories. Entorn i Paisatge on es poden presentar fotografies del nostre territori, paisatge, flora, pics…, i la part de fauna on tenim animals del territori o bé que està habitualment aquí.” A més, hi ha la “la part més patrimonial que és el concurs de Valors del Matarranya, que també es dividix en dos modalitats, oficis, tradicions i festes i, per altra banda, tota l’arquitectura de la nostra comarca, monuments o de detalls”.

D’altra banda, esta la ‘categoria especial’, que canvia cada any i que per a este certamen, coincidint amb el 50è aniversari del seu tancament, s’ha volgut dedicar a la via de tren Val del Zafán. En esta modalitat es poden presentar instantànies tant “de l’estat actual de les infraestructures, via i estacions, dels usos actuals, com també es poden presentar fotografies que siguen del passat de la via, quan estava el tren en funcionament”, aclarix Queral.

Les obres es podran presentar fins al 16 d’octubre i el veredicte es farà públic, com cada any, a la Fira de Recursos Naturals i Medi Ambient de Ràfels. A més, “aprofitarem per a fer la inauguració de l’exposició i hi farem el lliurament de premis. L’exposició serà itinerant per a tots els municipis que la demanen, perquè la puguen gaudir tots els habitants de la comarca del Matarranya, així com visitants”. El concurs destaca per la qualitat de les imatges presentades, que son reconegudes amb premis que oscil·len entre els 75 i els 300 euros. Totes les bases es poden trobar a la pàgina web de Comarca del Matarranya.

ISABEL APARICIO
Mitjans